Renere luft i København end først antaget

Danmarks Miljøundersøgelser (DMU) har regnet forkert. Luften i det indre København er 15 procent renere end hidtil antaget.

Forureningen med partikler i København er i år langt lavere end hidtil antaget. Nye tal viser et uventet fald på 15 procent i partikelkoncentrationen i luften i det indre København.

Dermed kan det forventes, at Danmark allerede i 2009 kan overholde EU's grænseværdi for partikler.

De nye oplysninger kommer fra Danmarks Miljøundersøgelser (DMU), der først nu har konstateret faldet i partikelforureningen.

- De nye oplysninger er godt nyt for borgerne i København. Selvom de lever i noget af den reneste byluft i Europa, så arbejder regeringen målrettet på at gøre den stadigt bedre, og det er godt, at vi kan se resultater, siger miljøminister Troels Lund Poulsen (V).

Miljøministeren undrer sig over, at DMU har overset udviklingen.

- Set i lyset af den kritik, der har været i den seneste tid af regeringens indsats på luftområdet, er det stærkt bekymrende, at DMU ikke tidligere har opdaget denne graverende fejl. DMU er en væsentlig del af vores luftindsats, og det er afgørende, at de data, vi arbejder ud fra, er korrekte. Derfor har jeg bedt Århus Universitet om en redegørelse i sagen, siger Troels Lund Poulsen.

Faldet i antallet af partikler i luften er så stort, at Miljøstyrelsen lige efter jul håber at kunne meddele EU-Kommissionen, at grænseværdien for partikler er overholdt i 2009.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere