Rekordmange søger om feriehjælp: - Det bekymrer os, siger organisation

Corona har været medvirkende til, at rekordmange søger om feriehjælp. Dansk Folkehjælp har dog ikke ressourcer til at godkende alle ansøgninger.

2230.

Det er antallet af familier i TV 2 Lorrys sendeområde, der i 2021 har søgt om feriehjælp gennem Dansk Folkehjælp.

Og faktisk er det flere end nogensinde før, viser tal fra organisationen.

quote Vi kommer til at glæde knap 4000 personer, men vi kommer også til at sige ”desværre” til resten.

Klaus Nørlem, generalsekretær i Dansk Folkehjælp

I TV 2 Lorrys sendeområde er antallet ansøgere, der har søgt feriehjælp, således steget fra 1726 ansøgere i 2020 til 2230 ansøgere i 2021, hvilket er rekordhøjt.

- Det, vi står med nu, er en historisk tendens og et rekordhøjt niveau, som vi ikke har set tilsvarende nogensinde før, siger generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem, til TV 2 Lorry og fortsætter.

- Vi ser nogle stigninger, der er helt ude af proportioner af, hvad vi normalt ser. Det er selvfølgelig noget, der bekymrer os.

Corona spiller ind

Feriehjælpen går tilbage til 1940’erne og er et tilbud til udsatte familier, der ikke selv har råd eller overskud til at tage på ferie.

Allerede sidste år oplevede Dansk Folkehjælp en stor stigning i antallet af ansøgninger om feriehjælp.

Klaus Nørlern peger på corona-pandemien som den helt store årsag til, at antallet af ansøgere er steget så drastisk.

Artiklen fortsætter under faktaboksen.

Så mange har søgt om feriehjælp i TV 2 Lorrys sendeområde i 2021

Modsat sidste år, hvor coronapandemien ramte Danmark tæt på sommerferieperioden, har Dansk Folkehjælp i år haft mulighed for at stille ansøgerne spørgsmål med relation til corona.

Og svarene har bekræftet Klaus Nørlems tese.

- Vi kan se, at Dansk Folkehjælp møder flere nyfattige. Det vil sige, at vi oplever, at fattigdommen er i stigning. Vi er vant til, at mange familier søger hjælp hos os – ofte flere år i træk – fordi vi arbejder med familier, der har været på overførselsindkomster i en længere periode. Men vi kan se, at der i år er 5,1 procent nyansøgere, der søger feriehjælp.

- Derudover giver de familier, som vi arbejder med, udtryk for, at de føler sig endnu mere udsatte og sårbare, end de gjorde før corona, siger Klaus Nørlem.

På landsplan har Dansk Folkehjælp fået i alt 7.698 ansøgninger, og det er langt flere, end man har mulighed for at tilbyde feriehjælp i sidste ende.

- Vi kommer til at glæde knap 4000 personer, men vi kommer også til at sige ”desværre” til resten. Det er en kedelig historie.

For at kunne tilbyde flere familier en uges ferie peger Klaus Nørlem på, at Dansk Feriehjælp skal have flere frivillige ressourcer samt flere økonomiske midler stillet til rådighed.