Rejsekort i Københavns busser

Den 1. maj bliver det muligt at bruge sit rejsekort på yderligere 42 linjer i København. Det betyder, at kunderne nu kan bruge rejsekort på hele rejsen i hovedstadens midte.

Foto: TV 2 Lorry

Rejsekortet breder sig stadig over Sjælland, og nu er det busserne i Københavns centrums tur til at være med. I alt er der blevet installeret rejsekortudstyr i 344 nye busser i København.

- Vi er glade for at kunne tilbyde rejsekortkunderne endnu flere busser. Hver uge foretages omkring 50.000 rejsekortrejser i hovedstaden, og tallet vil sikkert stige, når man nu kan bruge sit rejsekort i næsten alle busser i indre København, siger Anders Due, centerchef i Trafikselskabet Movia.

På hjemmesiden: http://www.moviatrafik.dk/rejsekortihovedstadsomradet kan man se, i hvilke busser man kan bruge rejsekort. Busserne er desuden markeret med et blåt klistermærke ved dørene, så man ikke er i tvivl, inden man stiger ind i bussen.

Siden rejsekort blev rullet ud i hovedstadsområdet, er kunderne, der har tilmeldt sig pilotprojektet, løbende blevet spurgt om, hvad de synes om rejsekortet. Og kunderne er yderst tilfredse.

75 procent af kunderne, der har haft rejsekort i en måned oplever, at rejsekort gør det nemmere at betale for deres rejse med bus, tog og Metro.

- Det er rigtig positivt, at rejsekortkunderne i København har taget godt i mod rejsekortet. Hele 60 procent svarer, at de har anbefalet rejsekortet til andre, fortæller Anders Due.

Til juli vil det også være muligt at bruge rejsekort i de sidste busser på Nordsjælland. Så vil hele Sjælland være dækket af rejsekort i alle busser, tog og Metro.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik