Rejsekort i Københavns busser

Den 1. maj bliver det muligt at bruge sit rejsekort på yderligere 42 linjer i København. Det betyder, at kunderne nu kan bruge rejsekort på hele rejsen i hovedstadens midte.

Rejsekortet breder sig stadig over Sjælland, og nu er det busserne i Københavns centrums tur til at være med. I alt er der blevet installeret rejsekortudstyr i 344 nye busser i København.

- Vi er glade for at kunne tilbyde rejsekortkunderne endnu flere busser. Hver uge foretages omkring 50.000 rejsekortrejser i hovedstaden, og tallet vil sikkert stige, når man nu kan bruge sit rejsekort i næsten alle busser i indre København, siger Anders Due, centerchef i Trafikselskabet Movia.

På hjemmesiden: http://www.moviatrafik.dk/rejsekortihovedstadsomradet kan man se, i hvilke busser man kan bruge rejsekort. Busserne er desuden markeret med et blåt klistermærke ved dørene, så man ikke er i tvivl, inden man stiger ind i bussen.

Siden rejsekort blev rullet ud i hovedstadsområdet, er kunderne, der har tilmeldt sig pilotprojektet, løbende blevet spurgt om, hvad de synes om rejsekortet. Og kunderne er yderst tilfredse.

75 procent af kunderne, der har haft rejsekort i en måned oplever, at rejsekort gør det nemmere at betale for deres rejse med bus, tog og Metro.

- Det er rigtig positivt, at rejsekortkunderne i København har taget godt i mod rejsekortet. Hele 60 procent svarer, at de har anbefalet rejsekortet til andre, fortæller Anders Due.

Til juli vil det også være muligt at bruge rejsekort i de sidste busser på Nordsjælland. Så vil hele Sjælland være dækket af rejsekort i alle busser, tog og Metro.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere