Regeringen vil have betalingsring i lyntempo

Tilhængere og modstandere af betalingsringen rundt om København gør klogt i at rebe sejlene nu, skriver Politiken torsdag. Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) vil nemlig i løbet af tre måneder fremsætte et lovforslag, som rummer regeringens præcise bud på betalingsringens placering, prisniveau og undtagelsesbestemmelser for særlige befolkningsgrupper.

»Målet er, at jeg i begyndelsen af det nye år kan præsentere et lovforslag, som jeg kan sende i høring. Selve loven ønsker jeg at få behandlet i februar, senest i begyndelsen af marts, så den kan vedtages inden sommerferien«, siger Helde Dam Kristensen til Politiken.

På forhånd lyder ministerens melding, at han »går ud fra, at han kan finde flertal« for betalingsringen, som han skønner vil tage »et par år« at få sat i drift. Dermed vil betalingsringen komme til verden i næste kommunale valgår - 2013.

Men det er helt urealistisk, mener oppositionen, der klandrer regeringen for at holde de københavnske omegnsborgmestre for nar.
»I forhold til projektets størrelse, indgribende virkning og løfterne om at inddrage borgere og borgmestre er det en overraskende hurtig tidsplan. De kan ikke nå at lave en reel borgerinddragelse. Det er nok heller ikke meningen«, siger gruppeformand Kristian Jensen (V) til Politiken.
Henrik Dam Kristensen vil bruge tiden frem til jul på at få kontakt med alt, hvad han kan nå af relevante partnere, kommuner og organisationer. En dag er sat af til en høring med blandt andre beslutningstagere og udenlandske eksperter.

Men den endelige beslutning ligger i den røde blok, hvor både de radikale og Enhedslisten sender fremkommelige signaler. De radikale har ifølge gruppeformand Marianne Jelved forladt valgkampens tanker om en folkeafstemning.
»Når ministeren siger, som han siger, må det være, fordi han som ansvarlig minister har gjort sig nogle overvejelser og talt med nogen, der repræsenterer et flertal«, siger hun til Politiken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere