Prostitueredes værested lukker

Reden International har lukket sin natcafé for udenlandske prostituerede.

Organisationen havde ellers stor succes med cafeen, som skabte kontakt til den fortsat voksende gruppe af nigerianske prostituerede på Vesterbro i København. Men det har ikke været muligt at rejse penge til at fortsætte natcafeen. Det skriver metroxpress.

»Det er ærgerligt, at vi nu ikke har mulighed for at få kontakt til kvinderne om natten. Det er en gruppe kvinder, der meget hurtigt kommer i konflikt med andre på gaden. De har en mere aggressiv fremtoning, end vi er vant til fra dansk side, for de er vant til at kæmpe for deres overlevelse, og de er desperate for at tjene penge til at betale deres bagmænd tilbage. Derfor er det så vigtigt, at vi kommer i kontakt med dem - også når vi ved, at en vis procentdel af dem er handlet,« siger Malene Muusholm, konstitueret leder af Reden International, til metroxpress.

Hun tilføjer, at der fortsat arbejdes på at rejses penge til cafeen. Og det er afgørende, at den snart kan åbne igen, mener Lars Aslan Rasmussen (S) fra Borgerrepræsentationen. Han vil have kommunen til at finde pengene.

»Hvis ikke vi kan skaffe pengene nu, skal det med til efterårets budgetforhandlinger. Vi har helt klart et ansvar for at hjælpe de her kvinder,« siger han til metroxpress.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere