Politiformand: Flere politifri zoner på vej

Politiet i København skal spare, så flere steder må de opgive kontrollen, vurderer Københavns Politiforening.

Pusherne skal se sig mindre over skulderen i fremtiden på Vesterbro i København. Politiet skal spare så meget de næste fire år, at betjentene simpelthen ikke kan håndhæve loven på gaden, mener formand for Københavns Politiforening, Claus Oxfeldt.

Læs også: Pushere får sommerferie hvert år

- Vi har altså et ressourceproblem, og vi bliver nødt til at skuffe borgerne mere i fremtiden. Og det gør ondt, fordi det jo ikke er derfor, vi gik ind i politiet, siger han til Ritzau.

Se indslag: Pusherne på Vesterbro i København har frit spil

- Hvis ikke der sker noget politisk, og vi får flere ressourcer, så kommer vi til at se flere steder, hvor politiet simpelthen ikke er der, fortæller Claus Oxfeldt.

Ressourcer har været flyttet

Pusherne får frit spil i øjeblikket, fordi lokalpolitiet på Vesterbro ikke har mandskab til at få dem anholdt og sendt foran en dommer. Samtidig lød forklaringen, at ressourcerne er brugt mod tricktyve hen over sommeren i stedet.

Det har betydet, at pusherne er ved at overtage områder på Vesterbro, fortæller lokale beboere. Det er normalt med perioder uden politi om sommeren, men det har aldrig været så slemt som nu, mener lokalrådet.

Flere politikere slog fast, at Københavns Politi må skride ind over for politipausen til pusherne. Men det er umuligt, mener Politiforeningen, fordi sparekniven skærer mandskabet væk.

- Det bliver kun værre, og borgerne vil kunne mærke det. Vi har ikke flere ressourcer, end vi havde i 1989, og vi har fået langt større opgaver siden da, med blandt andet bander og it-kriminalitet, fortæller Claus Oxfeldt.

Københavns Politi skal spare 200 mænd og kvinder væk inden 2016.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Retten i Helsingør

15-årig dreng fængslet for voldtægt i Nordsjælland

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

politi

Mor er anholdt for at bortføre niårig pige fra Bagsværd

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere