Politiet uden spor efter hærværk mod jødisk skole

Hærværk mod Carolineskolen er formentlig politisk, men politiet er fortsat på bar bund efter to måneder.

To måneder efter hærværk mod en jødisk skole i København er politiet fortsat på bar bund.

Det oplyser Københavns Politi, som netop har fået svar fra tekniske undersøgelser af effekter fra gerningsstedet ved Carolineskolen på Østerbro.

- Vi har fået svar fra nogle af de tekniske undersøgelser af effekter, som vi har sat i værk, men vi har ikke fået noget tilbage, som vi kan bruge.

Det er op ad bakke, siger politikommissær Jan Høier Mogensen til Ritzau.

Hærværksmændene klippede hul i et hegn for at komme ind på skolen natten til 22. august, hvor flere ruder blev smadret. Derudover blev der malet antijødiske graffiti-budskaber på skolens mure.

Blandt andet blev der skrevet "Ingen fred i Gaza. Ingen fred til jer zionistsvin", hvilket må antages at henvise til krigshandlingerne mellem Israel og Hamas.

- Der er selvfølgelig indhentet overvågningsbilleder, men det er ikke noget, som har bragt os nærmere en gerningsmand, fortæller politikommissæren.

Politiet venter stadig svar fra andre tekniske undersøgelser, men lige nu har de intet på gerningsmændene.

- Der er ingen vidner, der har fortalt noget, så hvis der er nogen, som ved noget, er vi selvfølgelig meget interesseret i at høre fra dem, siger Jan Høier.

Ifølge vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen er politiets efterforskning blandt andet rettet mod, hvad der kan være motivet bag hærværket.

- Der kan være tale om drengestreger, men vi er meget opmærksomme på, at der kan være tale om et politisk motiv, og at der er meget, der peger i den retning, sagde Henrik Møller Jakobsen tidligere til Ritzau.

Hærværket har vakt forargelse blandt både politikere og personer i det jødiske miljø. Også Muslimernes Fællesråd har fordømt hærværket.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

nedim_yasar.jpg

Dømte mænd vil frifindes for drab på radiovært Nedim Yasar

kulde frost vinter vinterbadning

playVinterbadere sigtet for at mødes i sø

bilbrande vestegnen gladsaxe og ishøj d. 17 januar 2021

Travl nat: Politiet rykker ud til flere bilbrande

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere