Politiet løslader 65 demonstranter

Politiet har løsladt de 65 personer, der blev anholdt onsdag på Nørrebro i København i forbindelse med en demonstration på årsdagen for optøjerne i 1993.

Arkiv Foto: Lorry

Det oplyser den centrale vagtleder ved Københavns Politi ved fem-tiden torsdag morgen.
- De er alle løsladt. Ingen bliver sigtet. Der var tale om administrativ tilbageholdelse, siger vagtlederen.
Demonstrationen, der ikke var anmeldt, startede på Blågårds Plads klokken 19. Blandt de 70-80 demonstranter var omkring 15 maskeret med hætte, oplyste politiet.
- Vi prøvede at komme i dialog med dem og forklare, at de måtte fortælle, hvor de havde tænkt sig at gå hen, men de havde absolut ingen intentioner om at komme i dialog med os, sagde politiets talsmand Rasmus Skovsgaard.
- Derfor fik de valget mellem at lade sig visitere eller forlade området. Nogle valgte at gå, og resten blev anholdt, da de ikke efterkom politiets henstilling.
Demonstranterne markerede årsdagen for den 18. maj 1993. Dengang endte en voldsom demonstration i protest mod Edingburgh-aftalen med at politiet affyrede 113 skarpe skud mod demonstranterne.
Nogle af demonstranterne, der valgte at gå, byggede efterfølgende barrikader på Dronning Louises Bro og Nørrebrogade. De blev fjernet af politiet, der ved 22.30-tiden.
Under demonstrationen blev der blandt andet kastet flasker og æg mod politiet, men ingen af de 65 er foreløbig sigtet for vold mod tjenestemand, og de vil alle blive løsladt i løbet af natten.
Ifølge modkraft.dk blev flere demonstranter bidt af politiets hunde, da demonstrationen blev opløst.
- Vi har oplysninger om, at en person er blevet bidt. Vi ved ikke, om det var en deltager i demonstrationen eller en, der kom ind fra siden, siger Rasmus Skovsgaard.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik