Politiet jagter J-dags-spritbilister

I dag kommer julebryggen på gaden, og det betyder øget kontrol med spritbilister i landets politikredse.

Når klokken slår 20.59 fredag aften, flyder der julebryg ud af fadølshanerne på de fleste barer og værtshuse landet over, og det betyder mere politikontrol på gader og stræder.

Politiet vil nemlig have fingre i de bilister, der synes, det er okay at køre hjem med de stærke "sneøl" i blodet, skriver Newspaq.

- Der er mange, som bliver overraskede over, at julebryggen slår lidt hårdere end normale øl. Så mange bliver påvirket i højere grad, end de er vant til, og det giver ofte udslag i, at man tror, man stadig kan køre bil, siger politikommissær Erik Mather fra Sydsjælland & Lolland-Falsters færdselspoliti.

Også hos Københavns Politi er man ekstra til stede fredag.

Flere falder måske for fristelsen til at køre påvirket

- Vi har en formodning om, at når man serverer juleøl, så er der også flere, der falder for fristelsen til at køre hjem. Men det er nok mest udbredt i provinsen, hvor folk bor længere væk end her i hovedstaden, siger vicepolitiinspektør John Sckaletz.

I Østjylland er kontrollen ligeledes øget, men her tager politiet også skridtet videre i forhold til J-dagen.

- Vi er på gaden med vores specialpatrulje, og de er i civil. De vil også holde øje med restaurationerne, og at der ikke serveres alkohol til mindreårige, siger politikommissær Mogens Brøndum til Newspaq.

Kontrol ude hele weekenden

Det er ikke kun fredag, politiet er ekstra meget på vagt over for spritbilister. Faktisk er indsatsen mod berusede bilister oprustet fra torsdag og hele weekenden, oplyser Rigspolitiet.

- Det er fint nok at smage på julebryg, men det er en meget dårlig kombination sammen med bilkørsel, og derfor holder vi ekstra godt øje med bilisterne i denne weekend, siger politiinspektør Allan Nyring.

Ved den tilsvarende målrettede indsats sidste år blev der standset 68 spirituspåvirkede førere og tre personer blev sigtet for at køre i narkotika-medicinpåvirket tilstand.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politibil nat

Politi søger vidner efter teenager blev stukket med kniv i nakken på Nørrebro

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Formodet rockerdrabsmand fængslet i fire uger

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Politi anholder banderelateret mand for drab i Hillerød

POLITI BAGSVÆRD3

Hundelufter overlever skudangreb nær sit hjem i Bagsværd

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere