Politiet efterlyser 19-årig for rockerskud i København

En 19-årig mand skød ifølge politiet flere gange, da to rockergrupper stødte sammen i København.

Københavns Politi opfordrer en 19-årig mand til at melde sig selv for flere skud på åben gade, da rockere fra Hells Angels og AK81 på den ene side og Satudarah MC på den anden natten til søndag kom i masseslagsmål ved Parken i København.

Slagsmålet startede i sportsbaren Lions & Barrels, hvor der blev brugt både knive og totenschlægere. Det bredte sig ud på gaden, hvor også skydevåben blev taget i brug.

- Vi kan se på video, at der er en mand, som skyder ved Lions & Barrels. Ham har vi fundet ud af, hvem er, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen til Ritzau.

Hvis 19-årig ikke melder sig, offentliggøres foto måske

Tre rockere blev såret af knivstik, og der blev med politiets ord affyret "rigtig mange skud". Flere af skuddene kom fra en pistol, som den 19-årige fra Værebro i Bagsværd havde i hånden, mener politiet.

- Vi var ude og ransage hos manden søndag, og han ved godt, at vi leder efter ham. Så jeg vil kraftigt opfordre ham til at melde sig selv til politiet, fortæller Steffen Thaaning Steffensen.

Hvis den 19-årige ikke melder sig selv, vil politiet overveje, om de skal gå ud med navn og billede i pressen.

I alt blev 28 personer anholdt ved masseslagsmålet, og de blev alle løsladt på nær en enkelt. Politiet ville tjekke hans oplysninger, og det viste sig, at han havde oplyst falsk id.

Han var eftersøgt for rambuktyverier og stod til en tur i fængsel på otte måneder.

Politiet undersøger fortsat sagen for at finde frem til de enkeltes involvering. De løsladte kan ende med at blive anholdt igen, oplyser politiet.

Da politiet nåede frem til slagsmålet, trak betjente tjenestevåbnene og affyrede varselsskud. Desuden skød betjente mod dækkene på en bil for at standse den.

En 31-årig Hells Angels-rocker blev livsfarligt såret af knivstik, men er nu udenfor livsfare. Desuden blev en 29-årig Hells Angels-rocker og et 20-årigt medlem af Satudarah såret af knivstik.

Satudarah MC er det seneste skud på stammen af bander og rockergrupper i Danmark. Det er en hollandsk klub, der sidste efterår åbnede en afdeling i Storkøbenhavn.

Gruppen har slået sig ned i et hus på Laurentsvej i Bagsværd. Huset har tidligere været benyttet af indvandrerbanden Værebros Hårde Kerne, VHK, som Satudarah MC mere eller mindre er smeltet sammen med.

I Holland er der en konflikt mellem Hells Angels og Satudarah MC, men om den nu har bredt sig til Danmark, kan politiet ikke sige.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politi tæt

Skønhedssalon holdt åbent, da politiet kom - kunde flygtede ud ad bagudgangen

Politibil

Politi efterlyste 13-årig: Nu er hun fundet i god behold

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere