Politi sætter ind mod uopmærksomme bilister

Denne uge sætter landets politikredse ind med kontrol af uopmærksomme bilister på vejene.

Uopmærksomhed bag rattet er årsag til en ud af tre dødsulykker i trafikken.

Sådan lyder det fra Rigspolitiet, som i denne uge, uge 28, sætter fokus på problemet med uopmærksomme bilister.

Politiet kalder selv det øgede fokus for "uopmærksomhedskontrol" - og det er netop, hvad de agter at gøre: kontrollere uopmærksomme bilister.

quote Selv få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man overser en anden trafikant eller kommer til at trække over i modsatte vognbane

Christian Berthelsen, Rigspolitets Nationale Færdselscenter

- Selv få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man overser en anden trafikant eller kommer til at trække over i modsatte vognbane, og rammer en modkørende frontalt, lyder det fra politiassistent Christian Berthelsen fra Rigspolitets Nationale Færdselscenter i en pressemeddelelse.

Indsatsen støtter Rådet for Sikker Trafiks kampagne ”Kør bil, når du kører bil” og Færdselssikkerhedskommissionens nationale handlingsplan, hvor uopmærksomhed indgår som ét af ti indsatsområder for at begrænse antallet af uheld i trafikken.

Desuden indgår kontrollerne i rækken af de fælleseuropæiske færdselskontroller, der arrangeres af det europæiske færdselspolitisamarbejde TISPOL.

Fakta:

Undersøgelse: Alt for mange distraheres bag rattet

En undersøgelse som Rigspolitiets Nationale Færdselscenter gennemførte i 2017 viste, hvordan hele 26.000 trafikanter agerede bag rattet.

Her stod det klart, at omkring seks procent af alle førere af personbiler og varevogne udførere handlinger, der kan distrahere dem under kørslen.

Det vil sige, at de enten taler i håndholdt mobiltelefon, indstiller deres GPS, spiser eller drikker, mens bilen er i fart.

Samtidig slog undersøgelsen fast, at omkring 15 procent af førerne af særligt tunge køretøjer som lastbiler lader sig distrahere i trafikken.

- Uopmærksomhed er risikabelt for alle trafikanter, og derfor er det vigtigt at alle, som bevæger sig rundt i trafikken også holder fokus på trafikken og ikke foretager sig noget, der kan aflede opmærksomheden, lyder det fra Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politi retten i glostrup 112

29-årig dømt for vandvidskørsel: Spøgelsesbilist flygtede fra politiet på motorvej

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Mand fundet livsløs i Roskilde Havn

Livløs mand reddet op af havn

Rådhus

Borgerservice lukket efter bombetrussel

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere