Politi ringer på for at finde skud-vidner

Nye oplysninger i sag fra Vanløse, hvor mand blev beskudt i et lyskryds, får politiet ud at stemme dørklokker.

Arkiv Foto: TV 2 Lorry

Politiet er lørdag på gaden i Københavns nordvestkvarter i et forsøg på at finde vidner i en skudsag fra Vanløse, hvor en 29-årig torsdag aften blev skudt i ryggen.
Det sker efter nye oplysninger om gerningsmændenes flugtrute, oplyser politikommissær Steffen Th. Steffensen, Københavns Politi.
Den 29-årige blev skudt, da han holdt for rødt lys i krydset Godthåbsvej og Sallingvej i Vanløse. To biler gled op på siden af ham, og fra den ene blev der affyret en serie skud.
Vidner har fortalt, at en passager stak armen ud af en siderude og affyrede mellem seks og otte skud.
De to biler forsvandt efter skyderiet fra Sallingvej ad Hillerødgade, og vidner har fortalt, at den efterfølgende drejede ned ad Æblevej.
Bilerne er begge mørke og formentlig af mærkerne Ford Mondeo og VW Passat. Den ene har muligvis en trækkrog.
Efter flere henvendelser fra offentligheden om flugtruten søger politiet vidner i området omkring Hillerødgade og Æblevej, der kan have set de to mørke biler.
- Vi er ude at snakke med folk for at høre, om nogen eventuelt har bemærket et registreringsnummer eller set, hvor bilerne kørte hen fra Æblevej, siger Steffen Th. Steffensen.
Den sårede 29-årige var fredag på operationsbordet på Rigshospitalet, men han er også selv blevet fængslet og fremstillet i grundlovsforhør in absentia.
Det er sket, fordi politiet i hans bil fandt en skarpladt pistol med hanen spændt, så han var tilsyneladende selv forberedt på at skyde.
Offeret er i forvejen kendt af politiet. Han blev i 2009 i Østre Landsret idømt fem års fængsel for et stort våbenlager på Amager.
I jagten på at finde ud af, hvem der beskød manden i Vanløse, hører Københavns Politi gerne fra folk, der har oplysninger om bilerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik