Plørefuld kaptajn på coaster i Køge Bugt

Coasteren, der nær gik på grund Køge Bugt, må sejle videre, efter at den russiske kaptajn har sovet rusen ud. Men en promille på 2,13 kan koste en straffesag. Den russiske kaptajn, der tirsdag blev afsløret på coasteren "Harmonia", var plørefuld. Promillen er målt til 2,13, skriver ekstrabladet.dk.

Jurister i Københavns Politi arbejder nu videre med sagen, men manden har onsdag fået lov til at vende tilbage til sit skib efter at have sovet rusen ud i et venterum på Station Amager.

Coasteren var faretruende tæt på at gå på grund i den nordlige del af Køge Bugt tirsdag, og så blev politiet sat på sagen.

Kaptajnen var så beruset, at betjente ikke kunne afhøre ham, og derfor blev han anholdt.

Rederiet bag coasteren har garanteret, at bøden vil blive betalt, men promillen er så høj, at kaptajnen i hvert fald på papiret risikerer en frihedsstraf - og at få forbud mod at føre skib i dansk farvand.

Det sker af og til, at skippere på mindre fragtskibe drikker sig fulde.

I januar blev en hollandsk kaptajn idømt en bøde på 6.000 kroner, fordi han ud for Hornbæk var faldet i søvn ved roret på coasteren "Little Jane". I hans tilfælde var promillen 1,09.

Når beruselsen er meget kraftig, kan straffen blive strengere. For eksempel blev en lettisk kaptajn i november sidste år idømt 20 dages betinget fængsel og en bøde på 7.000 kroner af Retten i Odense.

Desuden blev sømanden frakendt retten til at være skibsfører eller at være styrmand eller maskinmester i dansk farvand i et år.

Promillen var 2,57, da han blev båret fra fragtskibet "South Michelle", som var gå grundstødt nord for Assens Havn i Lillebælt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere