Penkowa melder professor til politiet

Filosofiprofessor anmeldt af Milena Penkowa for at overtræde navneforbud i retssag imod hende.

Foto: TV 2 Lorry

Retssagerne i kølvandet på afsløringen af Milena Penkowa hober sig op, og nu har hjerneforskeren, der selv er dømt for underslæb og mistænkt for videnskabelig uredelighed, meldt den 80-årige filosofiprofessor David Favrholdt fra Odense til politiet.

Anklagen lyder på overtrædelse af navneforbuddet i en retssag mod hende, og professoren kan nu se frem til både retssag og sandsynligvis en dom i form af en bøde, skriver Weekendavisen fredag.

- Sagen er færdigefterforsket og overgivet til juridisk behandling i min advokatur, oplyser politiadvokat Dorit Borgaard til avisen.

David Favrholdt forventer selv, at han bliver dømt:

- Folk, der har forstand på den slags, siger til mig, at jeg vil tabe retssagen, og det er så helt i orden. Jeg har aldrig før gjort noget kriminelt, men jeg får nok en bøde på 10.000 kroner eller noget i den retning, og jeg har ikke tænkt mig at appellere, siger han.

- Til gengæld får jeg så lejlighed til at skrive noget mere om Penkowa og rektor Ralf Hemmingsen, for de skal ikke dø i synden, siger han til Weekendavisen.

David Favrholdts forbrydelse skriver sig tilbage til marts i år, da han i dagbladet Politiken fik trykt en kronik, hvori det mellem linjerne fremgik, at Milena Penkowa var blevet dømt for underslæb i Københavns Byret.

På dette tidspunkt havde Penkowa anket dommen til landsretten, og sagen var derfor stadig undergivet navneforbud. Milena Penkowa opgav senere anken.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik