Penkowa melder professor til politiet

Filosofiprofessor anmeldt af Milena Penkowa for at overtræde navneforbud i retssag imod hende.

Retssagerne i kølvandet på afsløringen af Milena Penkowa hober sig op, og nu har hjerneforskeren, der selv er dømt for underslæb og mistænkt for videnskabelig uredelighed, meldt den 80-årige filosofiprofessor David Favrholdt fra Odense til politiet.

Anklagen lyder på overtrædelse af navneforbuddet i en retssag mod hende, og professoren kan nu se frem til både retssag og sandsynligvis en dom i form af en bøde, skriver Weekendavisen fredag.

- Sagen er færdigefterforsket og overgivet til juridisk behandling i min advokatur, oplyser politiadvokat Dorit Borgaard til avisen.

David Favrholdt forventer selv, at han bliver dømt:

- Folk, der har forstand på den slags, siger til mig, at jeg vil tabe retssagen, og det er så helt i orden. Jeg har aldrig før gjort noget kriminelt, men jeg får nok en bøde på 10.000 kroner eller noget i den retning, og jeg har ikke tænkt mig at appellere, siger han.

- Til gengæld får jeg så lejlighed til at skrive noget mere om Penkowa og rektor Ralf Hemmingsen, for de skal ikke dø i synden, siger han til Weekendavisen.

David Favrholdts forbrydelse skriver sig tilbage til marts i år, da han i dagbladet Politiken fik trykt en kronik, hvori det mellem linjerne fremgik, at Milena Penkowa var blevet dømt for underslæb i Københavns Byret.

På dette tidspunkt havde Penkowa anket dommen til landsretten, og sagen var derfor stadig undergivet navneforbud. Milena Penkowa opgav senere anken.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Jyllingevej eksplosion pizzeria

Tre unge mænd dømt for at sprænge pizzeria i luften med bombe

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Politi anholder banderelateret mand for drab i Hillerød

POLITI BAGSVÆRD3

Hundelufter overlever skudangreb nær sit hjem i Bagsværd

Malene bruus

Savnet 46-årig kvinde fra Helsinge fundet død i skovområde

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere