Penkowa fuppede med rotte-nummer

Nummeret på kontakten i Penkowas rottefirma i Spanien manglede to cifre for at være fuldstændigt.

Mystikken fortsætter om dokumentationen for de rotteforsøg i Spanien, som har ført til Københavns Universitets politianmeldelse af hjerneforskeren Milena Penkowa.

Ét af de store ubesvarede spørgsmål er, hvem rektor Ralf Hemmingsen har haft telefonisk kontakt med fra firmaet, der skulle stå bag forsøgene i Spanien.
Hemmingsen har nemlig ikke taget telefonnotat fra den eller de samtaler, hvor han angiveligt har fået bekræftet, at firmaet samarbejdede med Penkowa.

Kammeradvokatens omfattende undersøgelse er blot med til at sløre sagen yderligere.
For den viser, at der er noget helt galt med det spanske telefonnummer, som Penkowa opgav på kontaktpersonen "Carmen" i firmaet ved navn RRRC.
"Det anførte telefonnummer er ufuldstændigt (der mangler to cifre sidst i nummeret)", skriver Kammeradvokaten, efter at have fået en spansk advokatforbindelse til at undersøge sagen.

På grund af det manglende telefonnotat kan der ikke skabes klarhed over, hvem Hemmingsen ringede til i Spanien. Men han har i hvert fald ikke haft held med sig, hvis han har forsøgt at få fat i "Carmen" fra RRRC på det pågældende nummer.
Hemmingsen oplyser til Kammeradvokaten, "at han ikke i detaljer kan huske de to samtaler med medarbejder/personer med kendskab til den spanske virksomhed, hvorved KU fik bekræftelse på MP's (Penkowas, red.) samarbejde med virksomheden".

I en udredning omkring forløbet med rotteforsøgene - sendt til KU's bestyrelse den 18. januar 2011 - forklarer Ralf Hemmingsen, at det lykkedes ham at få kontakt med "én af de forskningsansvarlige i firmaet".
Denne kunne ifølge Hemmingsen forklare, at firmaet havde eksisteret, at det havde foretaget de pågældende dyreeksperimenter i stort omfang, og at det havde samarbejdet med Penkowa.

Kammeradvokaten har rejst en kritik af, at Ralf Hemmingsen ikke har foretaget dokumentation for sine telefonsamtaler til Spanien.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

nybyggeri carlsbergbyen

Flere og flere københavnske boliger er uden bopælspligt

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere