Patienter venter i måneder på at komme videre

Tre måneder. Så længe venter de sindslidende på at komme væk fra de psykiatriske afdelinger i København, når de er erklæret for "færdigbehandlede".

Tal fra Socialforvaltningen i København viser, at den gennemsnitlige liggetid for færdigbehandlede psykiatriske patienter er 109 dage. Der er endda eksempler på, at patienter har ventet 500 dage, før kommunen har fundet en bolig til dem.
Formanden for Dansk Psykiatrisk Selskab, Poul Videbæk, er chokeret:
- Det er skandaløst. Det betyder, at en masse mennesker ikke kan komme videre i ders liv, men må opholde sig på hospitalsafdelinger uden grund. Og det betyder, at de optager senge, så de rigtigt syge ikke kan blive indlagt, siger han til P4København.
Ifølge Poul Videbæk skyldes ophobningen af patienter på de psykiatriske afdelinger, at der mangler socialpsykiatriske botilbud i Københavns Kommune.
De konservative i Københavns Kommune er stærkt utilfredse med, at de psykisk syge venter så længe på at få anvist et sted at bo.
- At vi har en situation, hvor folk bliver parkeret så længe, efter de er færdigbehandlet er rigtig rigtig trist, siger den konservative Peter Schlüter, der er medlem af socialudvalget i København. Han fortsætter:
- Jeg vil spørge borgmesteren, hvorfor situationen er, som den er, hvorfor det er så slemt, og hvorfor vi som politikere ikke har fået noget at vide. Jeg mener, der skal handles omgående, når vi behandler borgere på den her måde.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Københavns socialborgmester, Mikkel Warming (EL).

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere