Parkeringskaos venter tog-pendlere

Der venter tog-pendlerne et sandt kaos, når VM i landevejscykling rammer København. Det skriver DR København.

Foto: TV2/Lorry

Pendlerne har i forvejen svært ved at finde parkering til deres biler ved s-togs stationerne. Og når endnu flere under VM vil tage toget, bliver det nærmest umuligt at finde en plads.
      - Der er allerede mangel på parkeringspladser på nogle af stationerne, når klokken er otte. Så det er et stort problem, siger Michael Randropp, der er talsmand for kystbanependlerne til DR København.
      Han regner med, at mange tog-pendlere vil droppe at finde en plads ved stationerne.
      - Eller også vil de komme til at parkere ulovligt, så det bliver et trafikkaos inde i København, for man har ikke andre valgmuligheder end at prøve at køre derind, siger Michael Randropp til DR København.
      Hos DSB erkender man, at S-togs stationerne slet ikke er gearet til flere parkerede biler.
      - Vi kan ikke garantere parkeringspladser ved alle s-togs stationer. Men vi har i gennemsnit cirka tyve procent frie pladser, siger Dan Stig Jensen, produktionsdirektør hos DSB S-tog til DR Købehavn.
      Han mener, at togpassagererne skal lade bilen blive hjemme, og se på, hvordan de ellers kan komme frem til stationen.
      - Man kan måske tage en anden station, end den der er tættest på, fordi der er flere frie pladser. Så undersøg, hvordan man kommer frem i god tid. Er det smartere at cykle, så gør det. Og kan man køre på tværs af s-togsnettet, så gør det, lyder rådene fra Dan Stig Jensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik