Oplevelser i weekenden: Ny skøjtebane, juleoptog og jul på Dyssegaarden

Kom ud på isen, oplev Danmarks længste juleoptog eller kom i julestemning på Dyssegaarden i Lorryland den kommende weekend.

Julen er lige rundt om hjørnet, og Lorryland begynder at summe af jul! I den kommende weekend kan du få et forspring på julen, når TV2 Lorry, i samarbejde med Børn i Byen, har fundet tre juleoplevelser for hele familien. 

Skulle det blive en tand for julet, har vi også fundet to oplevelser, som man også kan opleve i Lorryland den kommende weekend.

Broens Skøjtebane – Kom ud på isen midt i København

Foto: Kristian Brasen/Ritzau Scanpix
Foto: Kristian Brasen/Ritzau Scanpix

Mange københavnere blev skuffede, efter at de erfarede at skøjtebanen på Kongens Nytorv ikke ville komme tilbage, efter ti år med byggeri på pladsen. Men håbet om en skøjtebane midt i København er ikke tabt, langt fra! For enden af Nyhavn, blot 100 meter fra Kongens Nytorv, med et kort smut hen over Inderhavnsbroen, finder man den Grønlandske Handels Plads på Christianshavn. Her åbner den nye, store skøjtebane i den kommende weekend.

Her er der rig mulighed for at komme ud på isen, og hvis du har medbragt dine egne skøjter, kan du køre på isen kvit og frit. Hvis du ikke har dine egne skøjter liggende hjemme i skabet, så frygt ej! Du har mulighed for at leje et par skøjter for 50 kroner i timen, så alle har rig mulighed for at komme på glatis.

 

Hvor og hvornår

Broens Skøjtebane, Grønlands Handels Plads, 1401 København K. Lørdag den 23. november, fra kl 12. Lån af skøjter koster 50 kroner i timen. Hvis du medbringer dine egne skøjter, er adgangen til skøjtebanen gratis.

Læs mere om det her 

 

Juleoptog på Amager – Oplev Danmarks Længste juleoptog

Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Nu på lørdag får du og din familie muligheden for at opleve noget så unikt som Danmarks længste juleoptog. Optoget starter ved Gyldenrisvej, og bevæger sig ud på Amagerbrogade. Juleoptoget fortsætter helt op til Christmas Møllers plads. Selve optoget er helt op til en kilometer lang, hvilket er med til at cementere titlen som Danmarks længste juleoptog.

I optoget kan du selvfølgelig møde julemanden, sammen med hans små nisser. Julemanden og hans nisser sidder oppe i deres kaner, som du også kan få lov til at se. Der vil også være en perlerække af kendte Disney figurere, som også vil være med til at fejre julens ankomst. I optoget vil der også være en masse brandbiler, som skal følge julemanden sikkert frem til Christmas Møllers Plads.

 

Hvor og hvornår

Optoget starter ved Gyldenrisvej 16:03, hvor optoget fortsætter mod Christmas Møllers Plads. Optoget er lørdag den 23. november

Læs mere om det her

 

Jul på Dyssegaarden – Julemarked for hele familien

Foto: Dyssegaarden
Foto: Dyssegaarden

Er du endnu ikke helt kommet i julestemning? Mangler du lige det sidste til, rigtig at komme i julehumør? Så kan Dyssegaarden i Roskilde hjælpe dig godt på vej, fordi her er simpelthen et potpourri af jul!

På Dyssegaarden har de en kæmpe juletræsplantage, hvor du selv kan vælge dit favorittræ, småt som stort. De har også åbnet i Gårdbutiken, hvor du kan finde lidt godt til julebordet. Her sælger de nemlig både juleænder og flæskesteg.

Du kan også gå på opdagelse på gården, hvor der både vil være halmlabyrinter, julenissebod, hestevognskørsel og meget andet godt. Så hvis du ikke allerede er i julehumør, er der stor chancen for, at du bliver det efter et visit på Dyssegaarden!

 

Hvor og hvornår

Dyssegaardens Juletræsplantage, Frederiksborgvej 570, 4000 Roskilde. Lørdag den 23. november og søndag den 24. november, begge dage fra kl 09-16.

Læs mere om det her

 

Workshop – Kom og vær kreativ på Arken

Foto: Arken
Foto: Arken

Nu kan du, sammen med hele din familie, komme og udleve din indre kunstner, når Arken afholder Familieworkshop på søndag. Workshoppen er inspireret af særudstillingen Elsket af Picasso – Kærlighedens magt. Her kan du lege kunstner, model samt arbejde med portrættering i forskellige materialer.

På Arken kan du også komme hen på KREATIV, der er Arkens eget værksted. Her kan børn i alle aldre lege, male og lære om materialer og medier. Du kan selvfølgelig også gå på opdagelse i Arkens mange spændende udstillinger  - så på Arken er der oplevelser for både store og små.

 

Hvor og hvornår

ARKEN Museum for Moderne Kunst, Skovvej 100, 2635 Ishøj. Lørdag den 23. november og søndag den 24. november, begge dage fra kl. 10-17. Entre for voksne koster 150 kroner. For børn under 18 er entre dog gratis. Familieworkshoppen er fra 12-16, og kun om søndagen.

Læs mere om det her 

 

Brødrene Løvehjerte – Kom med til Nangijala i Skuespilhuset

Foto: Miklos Szabo\n
Foto: Miklos Szabo\n

Er du fan af Astrid Lindgrens klassiske fortælling om Brødrene Løvehjerte, er det her et must for dig og din familie. Historien bliver fremvist på den store scene i Skuespilhuset, og er instrueret af Thomas Bendixen. Brødrene Løvehjerte handler om Tvebak og hans bror, Jonatan, der bliver forenet i det magiske land, Nangijala. 

I samarbejde med den internationale videokunstner, Tal Rosner, har Det Kongelige Teater skabt en storskærm på scenen, der skal være med til at skabe de magiske landskaber og den eventyrlige stemning. Forestillingen er en fortælling om liv og død for både store og små, så dette er virkelig en oplevelse for hele familien.

 

Hvor og hvornår

Skuespilhuset, Sankt Annæ Pl. 36, 1250 København. Forestillingen kører både lørdag den 23. november og søndag den 24. november, begge dage begynder forestillingen kl. 15. Priser varierer fra 105 kroner op til 435 kroner.

Læs mere om forestillingen her

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Færgekroen hejses ind i Tivoli

playHer bliver en ny udgave af Tivolis Færgekroen hejst ind

Grand Teatret

Københavnsk nichebio kåret blandt verdens smukkeste

genforening galvmaleri

Kulturorganisation vil lave gavlmaleri i København gratis - men mangler en husgavl

20_percent

playOplev i weekenden: Plant foråret frem

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere