Oplev i Weekenden: Klumpfisk, farverig udstilling og familiefægtning

Kom og lær om klumpfisk på Øresundsakvariet, oplev en ny og farverig udstilling på Louisiana eller prøv kræfter med fægtning i den kommende weekend.

Endnu en tiltrængt weekend nærmer sig, og som sædvanlig har vi, i samarbejde med Børn i Byen, fundet fem fede familieoplevelser i Lorryland denne weekend.

Spot på klumpfisken – Sjov og lærerig dag på Øresundsakvariet

Her bliver en klumpfisk dissekeret for øjnene af en flok nysgerrige børn.
Her bliver en klumpfisk dissekeret for øjnene af en flok nysgerrige børn.
Foto: Pressefoto

Vidste du, at en klumpfisk er verdens tungeste benfisk? Eller at en lille klumpfisk sagtens kan veje omkring de 13 kilo? Det og meget mere kan du lære om, når Øresundsakvariet sætter spot på klumpfisken.

Fra klokken 10 til klokken 17 nu på lørdag kan hele familien komme ind på Øresundsakvariet i Helsingør og lære en masse om den kuglerunde fisk. I kan blandt andet være med til en dissektion af en 13 kilo tung klumpfisk, så i kan lære lidt mere om fiskens anatomi og sjove figur.

Klumpfisk er verdens tungeste benfisk. Her ses et skelet fra en klumpfisk.
Klumpfisk er verdens tungeste benfisk. Her ses et skelet fra en klumpfisk.
Foto: Pressefoto

De mindste kan også få gang i kreativiteten og tegne deres egen, lille klumpfisk ved klumpfiskebordet. Så denne weekend giver rig mulighed for både læring og kreativitet for de mindste.

Hvor og hvornår

Øresundsakvariet, Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør. Lørdag den 25. januar, fra kl 10-17. Entre børn i alderen 3-11 er 59 kroner. For en voksen er prisen på 79 kroner.

Læs mere her

 

Pimp dit LEGO – Gør dit LEGO sjovere på Dyssegård Bibliotek

Arkivfoto.
Arkivfoto.
Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Vi kender alle sammen LEGO klodsen. Det genkendelige og klassiske stykke legetøj, som flyder rundt omkring på børneværelser landet over. Men man ville til tider ønske at man godt kunne gøre sin LEGO kreation en tand sejere.

Nu kan du få hjælp til at pimpe dit LEGO , når Dyssegård Bibliotek, sammen med Kodesmart, åbner dørene for arrangementet ”Pimp dit LEGO”. Her kan familiens yngste komme ned, hvis de for eksempel har bygget en helikopter eller brandbil. Her kan de få hjælp til at montere lys, med både LED og batterier.

I kan også opleve Kodesmarts egne LEGO kreationer, der er pimpet med de fedeste effekter. I skal huske at bestille billet inden arrangementet. Billetter kan bestilles her 

Hvor og hvornår

Dyssegård Bibliotek, Dyssegårdsvej 24, 2900 Hellerup. Lørdag den 25. januar, fra klokken 11-13. Arrangementet er gratis.

Læs mere her 

 

Hot Pink Turquoise – Ny og spændende udstilling på Louisiana

 

Kom og få sat virkeligheden i et nyt lys på Louisiana. I en ny udstilling vil den belgiske kunstner, Ann Veronica Janssen, prøve at skubbe til grænserne af det kendte.

Gennem lyseffekter, tågedannelser og optiske effekter vil hun ikke bekræfte det, vi allerede ved, men snarere rykke og placere os dér, hvor vi kan åbne os på ny. De specielle effekter er med til at give en ny måde at opleve kunst på. Det skal nemlig skabe en samlet påvirkning af øjnene, kroppen og

Den nye udstilling præsenterer værker tilbage fra de tidlige 1990'ere og frem til i dag - med et nyt værk skabt specifikt til udstillingen. Det er en udstilling for hele familien, så alle er naturligvis velkomne.

Hvor og hvornår

Louisiana, Gl Strandvej 13, 3050 Humlebæk. Lørdag den 25. og søndag den 26, begge dage fra klokken 11-18. Entre for børn op til 18 år er gratis. For en voksen er prisen 130 kroner.

Læs mere her

 

Familiefægtning - Prøv kræfter med fægtning hos Fægteklubben Trekanten

 
 
Foto: TV 2 Lorry - Morten Raarup

En garde! Fægteklubben Trekanten er en fægteklub med nogle af Danmarks største fægtetalenter, der alle er med til at kæmpe med om OL medaljer. Men der er selvfølgelig også rigeligt med plads til glade børn og forældre i nordens største fægtecenter.

I den kommende weekend inviterer Trekanten til familiefægtning. Her er der en masse sjov og bevægelse for både børn og forældre, som nok skal få lidt sved på panden. Det er fægtning bragt ned på et sjovt og underholdende niveau, hvor i skal lege jer ind i fægtningens verden.

I skal ikke medbringe andet end træningstøj, en flaske vand og højt humør, resten sørger Trekanten for. Læs mere om tilmelding og hold her

Hvor og hvornår

Fægteklubben Trekanten, Ryparkens Idrætsanlæg, Lyngbyvej 110. Søndag fra klokken 10-11. Det koster 195 kr./måned (for både et barn og en voksen).

Læs mere her.

 

Brætspil på Maglehøjskolen – Kom til brætspilsfestival

Brætspilsfestival.dk
Brætspilsfestival.dk

Så er der brætspil for fuld udblæsning! I den kommende weekend afholder DUI-LEG og Virke i Egedal nu brætspilsfestival.

Her er brætspilspil for alle niveauer. Om du enten er til tunge strategispil eller er nybegynder, så er du stadig fuldstændig velkommen. I Deres spillecafe har de over 200 forskellige brætspil som ligger til fri afbenyttelse.

Hvis det bliver en tand for intenst for familiens yngste, kan de i stedet bevæge sig over i Børnehjørnet. Her er der en lang række sjove og underholdende brætspil for børn i alle aldre.

Hvor og hvornår

Maglehøjskolen, Skelbækvej 8 A, 3650 Ølstykke. Lørdag den 25. januar og søndag den 26. januar. Fra klokken 13-17. Entre koster 25 kroner.

Læs mere her