Oplev i vinterferien: Lav naturkunst

Februar kan være en kold omgang, men man glemmer hurtigt kulden, når man laver naturkunst i skoven. Og lægger man sin kunst op på de sociale medier, kan man deltage i lodtrækningen om chokolade.

Vinterferien er en perfekt mulighed for at komme ud i naturen og slå sin fantasi løs. 

Naturen byder nemlig på fantastiske muligheder for at være kreativ. Og I denne uge kan skovbunden bogstaveligt talt blive jeres lærred.

quote Det er jo fantastisk. Det er bare pinde og blade, men når man først kommer i gang, bliver man helt glad i låget.

Martin Keller, naturformidler.

Derfor vil vi sammen med Martin Keller, der er naturformidler, vise jer, hvordan man kan komme i gang med at lave "landart" eller kunst i naturen. 

For selvom det kan være koldt i februar, så glemmer man kulden, når man laver landart. Man må nemlig kun bruge ting til sin kunst, der allerede ligger på jorden. Derfor er det om at have øjnene åbne og fantasien fri, når man leder efter dele til ens mesterværk. 

Her har Martin Keller lavet naturkunst, der skal forestille en lungefisk. Det er en ældgammel fisk, der kan trække vejret ude af vandet.
Her har Martin Keller lavet naturkunst, der skal forestille en lungefisk. Det er en ældgammel fisk, der kan trække vejret ude af vandet.
Foto: Morten Raarup/TV 2 Lorry

Når man skal i gang med at lave sin naturkunst, kan man med fordel rydde et lille område for blade. Området fungerer som et lærred, som man laver sin naturkunst på. 

Bagefter er det bare at lade kreativiteten råde. Man kan f.eks. lave motiver, der skal forestille dyr, ting i naturen eller noget helt tredje. Skoven gemmer på mange forskellige udsmykninger, og alt kan bruges: Stilke, sten, grene, blade og bær. 

Oldgammel Naturkunst

Hvis man har svært ved at få gang i fantasien eller hellere vil følge en skitse, så har Martin Keller forberedt nogle tegninger, som I kan finde ved at klikke til højre på videoen øverst i artiklen.

Her har naturformidler Martin Keller tegnet en myre. Hvis du vil se flere af Martins tegninger, kan du klikke på pilen mod højre på øverste billede.
Her har naturformidler Martin Keller tegnet en myre. Hvis du vil se flere af Martins tegninger, kan du klikke på pilen mod højre på øverste billede.

Martin Keller bruger selv ofte naturhistorie til at få inspiration til sin landart. Han tænker f.eks. på en lungefisk, der kan trække vejret på land eller på urokser, som en gang huserede i Danmark, og på de mennesker, der jagede dem.

I videoen nedenfor kan du høre Martin Keller fortælle mere om uroksen og en af verdens første tegneserier, tegnet på en urokses lårbensknogle.

Her fortæller Naturformidler Martin Keller om en af de tidligste tegneserier, som man har fundet.

Så hvis I kunne tænke jer at blive naturkunstnere i vinterferien, er der ikke andet for end at finde en skov, strand eller et andet sted i naturen. 

At lave naturkunst kan nemlig være en utrolig opløftende og spændende oplevelse, når man lever sig ind i det.

- Det er jo fantastisk, det er bare pinde og blade, men når man først kommer i gang bliver man helt glad i låget. Det er dybt fascinerende at lave naturkunst, siger naturformidler Martin Keller. 

Og så skal I huske at tage jeres telefoner med, så I kan dokumentere jeres naturkunst. Man deltager nemlig i lodtrækningen om chokolade, når man lægger sin naturkunst på de sociale medier med tagget #tv2lorry. 


Rigtig god vinterferie! 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Greve Svømmehal

Vestegnen får ny svømmehal til 130 millioner kroner

Verdens største vikingeskib bliver sat op på Nationalmuseet

playVerdens længste vikingeskib er tilbage efter togt

Køge Kyst_Foto_Michael Levin 2020 (1)

Skal din kommune have årets arkitekturborgmester?

Cirkrusrevyen 2021 første prøvedag

playMasser af smil og latter: Cirkusrevyen holdt første prøvedag

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere