O.k. at bygge boliger i gamle grusgrave

To afgørelser i Naturklagenævnet vækker begejstring i Roskilde Kommune. Afgørelserne går nemlig imod de retningslinjer, som Region Sjælland har opstillet i forbindelse med grusgravning. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Indtil nu har udtjente grusgrave kun måttet bruges til naturbrug, ekstensivt landbrug eller skovbrug.

Det har Naturklagenævnet underkendt, ikke mindst til stor glæde for en kommune som Roskilde, fordi en stor del af Roskilde Kommune netop har grus i undergrunden og tilmed har grusgrave, som ligger indenfor de områder, som er udlagt som særligt attraktive områder til boligudbygning i statens fingerplan for hovedstadsområdet.

- Det betyder, at vi i langt højere grad selv kan bestemme, hvad vi vil etablere på grusgravsarealerne. Vi har for eksempel et område ikke så langt fra Trekroner Station, som godt kunne blive attraktivt til boligudbygning, siger planlægger Lone Plovstrup fra Roskilde Kommune til DAGBLADET Roskilde.

Naturklagenævnet har også afgjort, at Region Sjælland skal være langt mere præcis, når regionen fremover definerer, hvilke områder, som kan reserveres til grusgravning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik