Nyt våben mod cykeltyve: Her er politikernes løsning

Et flertal på Christiansborg vil gøre det muligt at tjekke stelnumre, når man skal købe en brugt cykel.

Det skal være sværere for cykeltyve at sælge deres tyvegods.

Det mener et flertal på Christiansborg, som vil oprette et offentligt register over stjålne cykler. Det skal alle kunne slå op i, inden man køber en brugt cykel, skriver Information.

- Det skal være muligt at tjekke stelnumre, og det er interessant i to tilfælde, siger Tom Behnke, retspolitisk ordfører hos De Konservative, til avisen.

- Hvis man står og skal til at købe en brugt cykel, eller hvis man i nogen tid har undret sig over, om den cykel, som bliver ved med at stå nede foran opgangen, egentlig er stjålet, tilføjer han.

Tom Behnke foreslog allerede et sådant register, da partifællen Lars Barfoed var justitsminister. Siden har forslaget ikke rigtigt kommet nogen vegne.

Men efter Datatilsynet har fastslået, at det er muligt at lave et register over stelnumre "inden for persondatalovens rammer", kræver et flertal uden om SRSF-regeringen, at den nuværende justitsminister, Morten Bødskov (S), realiserer forslaget.

Sidste år blev der anmeldt 68.000 cykeltyverier til politiet, men det reelle tal kan være helt op mod en kvart million, mener eksperter.

Mange gider nemlig ikke bruge kræfter på at anmelde et cykeltyveri, da politiet kun opklarer en halv procent af tyverierne, skriver Information.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Artikel foto

playVideo: Se, hvordan årets politihund arbejder

rullemarie

Beboere evakueres - politiet frygter sprængstof

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere