Nykredit fyrer 220 ansatte i næste uge

Nykredits spareplan fra december betyder nu farvel til 220 ansatte. Det oplyser Nykredit.

Foto: TV2/ Lorry

Nykredits spareplan fra december sidste år betyder nu, at 220 ansatte skal fyres. I december blev det meldt ud, at der skulle skæres 300 ansatte fra. Og efter forhandlinger er tallet nu blevet skåret ned til 220 egentlige fyringer. Det oplyser Nykredit.

- Omfanget og vilkårene af afskedigelser har været drøftet med vores personaleforening, og vi ender i samlet at nedlægge cirka 300 stillinger, hvoraf de 220 bliver egentlige afskedigelser af ledere og medarbejdere, siger koncerndirektør Bente Overgaard

De resterende 80 stillinger er ledige stillinger, som ikke genbesættes, oplyser koncernen.

Bente Overgaard siger, at afskedigelserne berører i al væsentlighed de ikke-kundevendte funktioner. Også koncerndirektionen har holdt for, idet den er reduceret.

Fyringerne kommer til at ske i næste uge, hvor man siger farvel til de 220 ud af koncernens knap 4000 ledere og medarbejdere.

Fyringerne sker som led i 2015-planen, der blev meldt ud i december. Planen skal være med til at øge koncernens indtægter, reducere omkostninger samt styrke fokus på kunderne.

- Reduktionen i medarbejderstaben er beklagelig, men også nødvendig. Vi har et mål om at reducere vores omkostninger med 0,5 milliarder kroner i 2016, og de kommende afskedigelser er et skridt til at nå dette mål, siger Bente Overgaard.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik