Nye sigtelser mod ransmand, efter ordensmagt foreviser tyvekoster

Sidste uges fremvisninger af formodede tyvekoster førte til, at Nordsjællands Politi kunne rejse yderligere sigtelser.

Efter en omfattende efterforskning afholdt Nordsjællands Politi i sidste ude fremvisning af formodede tyvekoster, og det blev en overvejende succes.

- Vi havde mere end 300 personer inde og kigge på tingene, og der var seks personer, der fandt effekter, som tilhørte dem. Det var typisk genstande uden den store pengemæssige værdi, og som tyven ikke har kunne afsætte, men genstande der har stor personlig værdi for ejerne, siger Henrik Sejer, der er politikommissær for Indbrud og Berigelse hos Nordsjællands Politi, til TV 2 Lorry.

De genstande, der ikke blev afhentet, skal nu sælges på auktion eller destrueres.
De genstande, der ikke blev afhentet, skal nu sælges på auktion eller destrueres.

Genstandene menes at være fra indbrud begået hos borgere i Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommuner, og efter fremvisningen lykkedes det politiet at rejse yderligere sigtelser mod den formodede indbrudstyv.

- Hvis ikke der var nogen, som kunne genkende deres ting, så kan vi have svært ved at placere tyven på stedet, så det er meget glædeligt, at vi har kunne rejse seks sigtelser mere mod den formodede indbrudstyv, der i forvejen er sigtet for 25 tilfælde af indbrud, siger Henrik Sejer.

Ærlige besøgende

Selvom det måske kan friste svage sjæle, så beretter Nordsjællands Politi, at borgerne har opført sig eksemplarisk, og der ikke har været nogen forsøg på tiltuske sig andres ting.

 

- Det har været søde, ærlige mennesker, der har været forbi, og vi har været meget glade for alt deres hjælp. Det er ikke sådan, at folk bare kan komme ind og pege på en genstand og sige, at det er deres og tage den med. Hvis en person mener, en genstand er deres, så undersøger vi selvfølgelig tingene med efterforskningen fra indbruddet, før den bliver udleveret, siger Henrik Sejer.

Selvom det var en succes, så er der stadig omkring 170 genstande tilbage, der ikke blev genkendt. De skal nu vurderes, og hvis de har værdi, så bliver de solgt på auktion, hvis ikke, så bliver de destrueret.

- Sådan er det. Der er desværre ikke mulighed for at komme ind til en ekstra personlig fremvisning nu. Hvis genstandene har værdi, bliver de solgt, og pengene ryger i statskassen, siger Henrik Sejer.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20120208-175243-L-1920x1159we

Op mod 30 personer gik på isen på søerne i København: Det er livsfarligt, advarer politiet

snekkersten 112 utryghedsskabende politi

Politi tilbageholder ti personer for utryghedsskabende adfærd i Nordsjælland

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Artikel foto

playVideo: Se, hvordan årets politihund arbejder

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere