Ny skandale om tvangsvask på plejehjem

Ældre på et plejehjem i Valby blev jævnligt vækket om natten og tvangsvasket. Det var altid de svageste, som ikke kunne gøre vrøvl, fortæller tidligere ansat.

- Jeg har tit været med til at tvangsvaske de gamle om natten, så de var klar, når dagholdet mødte. Det var altid de allersvageste, vi hev op af sengene. Dem, der ikke kunne gøre vrøvl.
Sådan siger den 59-årige tidligere nattevagt Ilse Andersen, som i 12 år arbejdede på plejehjemmet "Huset William" på Vigerslev Allé i København, til Ekstra Bladet.
- Jeg deltog i overgreb af værste skuffe mod beboerne på plejehjemmet. Det var så modbydeligt, at jeg ofte sad og græd om morgenen, når min vagt var slut.
- I dag har jeg dårlig samvittighed over en lang række af de ting, vi udsatte de ældre for, siger kvinden, som på skrift dokumenterer, hvordan hendes afdelingsleder på plejehjemmet gav hende ordre til den ydmygende behandling af de svækkede ældre.
Plejehjemmets forstander, Anders Børresen, tager afstand fra det skete og afviser, at det er sket med hans kendskab.
- Det er helt uhørt og bestemt ikke noget, jeg har sat i værk. Det chokerer mig, at det skulle være sket her, siger han til Ekstra Bladet.
Afdelingsleder Dorte Berg erkender overfor avisen, at hun skriftligt har bedt nattevagten om at vaske beboerne i løbet af natten på grund af underbemanding i dagtimerne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

minimumsnormering

Åben slagudveksling på rådhus om penge til minimumsnormeringer

Skindergade

Bilerne får det røde kort: Gader i København lukkes for biltrafik

tour de france ruten

playRuten skal nærstuderes: Tour de France-arrangør besøger København og Roskilde

parkbyen rødovre

Byråd baner vejen for nyt boligkvarter i Rødovre

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere