Ny livsfarlig sikkerhedsbrist på Det Kgl. Teater

Sikkerheden for de ansatte på Det Kongelige Teater er så skidt, at både Operaen, Skuespilhuset og Gamle Scene på Kongens Nytorv nu får sure smileys af Arbejdstilsynet. Det fortæller Kulturen på TV 2 News.

Foto: TV2/ Lorry

Senest har Arbejdstilsynet efter et besøg i Operaen fastslået, at sikkerheden heller ikke i den milliarddyre opera er i orden. Det viser en rapport fra Arbejdstilsynet, som Kulturen på News har fået aktindsigt i.

- Arbejde ved/på sceneelevatorerne kan medføre ulykker, med kvæstelser og/eller død til følge, står der i rapporten, som Kulturen på TV 2 News har fået aktindsigt i.

Ifølge tilsynet er der risiko for at falde 10 meter ned, og der er fare for at blive klemt ved sceneelevatorerne. Det er livsfarligt, og derfor har Tilsynet påbudt teatret at eliminere farerne.

Arbejdstilsynet besøgte Operaen i september, mindre end tre uger efter den alvorlige ulykke i Skuespilhuset, hvor skuespilleren Søren Sætter Lassen blev skadet af en 500 kilo tung scenevæg.

Alligevel var sikkerheden altså ikke i orden i Operaen. Det Kongelige Teater burde ellers være advaret. For også inde på Gamle Scene på Kongens Nytorv ser det skidt ud. Faktisk har Arbejdstilsynet givet det traditionsrige teaterhus en rød smiley.

Med den gule smiley til Operaen har samtlige af Det Kongelige Teaters kunstneriske huse nu sure smileys. Alligevel mener teatrets økonomi- og bygningsdirektør, Marianne Petersen, ikke at nationalscenen har et problem.

- i har været rigtige dygtige, og vi tager det meget seriøst, og de ting Arbejdstilsynet påpeger, dem tager vi selvfølgelig fat i, siger Marianne Petersen til Kulturen på TV 2 News.

Det Kgl. Teater har fået til 1. januar til at få sikkerheden i Operaen bragt i orden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik