Nu kan du brevstemme til kommunalvalget: Sådan gør du

Tirsdag den 21. november er der kommunalvalg, men allerede nu kan du sætte dit kryds.

Hvis du ikke har mulighed for at møde op og stemme på selve valgdagen, er der allerede fra i dag muliged for at brevstemme.

I Københavns Kommune er det i Borgerservice i Nyropsgade 7, og fra den 31. oktober åbner yderligere otte brevstemmesteder.

Hvis du brevstemmer, kan du ikke også stemme på valgdagen. Men du må gerne brevstemme flere gange, for eksempel hvis du ombestemmer dig undervejs. Den sidste brevstemme, du har afgivet, er den, der vil blive talt med i optællingen på valgdagen.

Sådan gør du

Du skal møde op på et sted, hvor man kan brevstemme, og her skal du huske gyldig legitimation, for eksempel pas, kørekort eller det gule sygesikringsbevis. Når du har fremvist legitimation, får du udleveret en stemmeseddel og en kuvert, som du skal lægge stemmesedlen i, når den er udfyldt.

Når du har fået en stemmeseddel, får du vist et sted, hvor du kan udfylde det, uden at nogen kan se, hvad du stemmer. På sedlen kan du enten stemme på et bestemt parti eller en bestemt kandidat.

Når du har udfyldt stemmesedlen, skal du lægge den i kuverten, du har fået udleveret sammen med stemmesedlen. Herefter skal du udfylde et følgebrev og underskrive det, mens en stemmemodtager ser på. Stemmemodtageren skal herefter skrive under på, at alt er gået rigtigt til.

Til sidst lægger du konvolutten med stemmesedlen i en større kuvert, hvorpå dit navn, fødselsdato og bopæl bliver angivet. Stemmemodtagren sørger for at sende brevstemmen til din bopælskommune.

Læs mere om, hvordan du brevstemmer her.

 

Her kan du brevstemme fra den 31. oktober til den 17. november i København:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

ond kø

playMiljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

Pernille Skipper

Se mavebilledet: Pernille Skipper venter sit andet barn til sommer

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere