Nørrebro-konsulent trækker sig i frygt

Ukendte gerningsmand brændte i nat en minibus af, der tilhører gadeplanskonsulenten Khalid al-Subaihi. Det skriver politiken.dk.

Al-Subaihi har i flere år været aktiv i indvandrerdebatten, og de seneste måneder har han også udtalt sig meget om den verserende bandekrig.
- Fire mennesker er set løbe fra den brændende bil, men jeg ved ikke, hvem de var. Jeg er dog helt sikker på, at det var et forsøg på at true mig, for alle ved, at den minibus tilhører mig, siger han til politiken.dk. Khalid al-Subaihi vurderer, at gerningsmændene kan findes blandt enten den såkaldte Blågaardsbande eller Hells Angels-støtteorganisationen AK81.
- Begge sider i bandekrigen er blevet sure på mig. Jeg har sagt, at det var nødvendigt med mere politi på Nørrebro og en hårdere indsats overfor hashsalget og den hårde kerne af kriminelle på Nørrebro. Det har gjort folk fra indvandrerbanderne sure på mig, siger han.
- Men jeg har også sagt, at de nye udvisningsbestemmelser er en dobbeltstraf. Det har ført til, at jeg har modtaget mails og breve om, at jeg ikke skal tro, at jeg bare kan komme hertil og indføre sharia.
Khalid al-Subaihi arbejder til dagligt i 'Nørrebronx' - en social- og idrætsforening for unge på Nørrebro. Afbrændingen af hans bil betyder, at han nu ikke længere tør blande sig i den offentlige debat.
- Jeg har fået mange trusler, og nu er jeg nødt til at tænke på mig selv og min families sikkerhed. Nu må andre træde til i debatten«, siger han. Han har også besluttet at flytte fra Nørrebro sammen med sin familie.
- Men jeg vil fortsat blive ved med at arbejde i Nørrebronx, siger han.
Vagtleder på Bellehøj Politistation, Lars Mortensen, bekræfter, at to biler er blevet brændt ned i nat. Han siger, at der var flammer op fra bilerne, og Frederiksberg Brandvæsen blev tilkaldt for at slukke ilden.
- Der er stadig intet der tyder på, at det har noget med den verserende bandekrig at gøre. Men vi kan ikke udelukke det, siger han til politiken.dk. Lars Mortensen understreger dog, at der også var afbrændinger af biler og affaldscontainere før bandekrigen eskalerede.
- Og næst efter bandekrigen er det det område vi prioritere allerhøjst. Det er nemlig drøn farligt, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere