Noma snydt for tredje Michelinstjerne igen

Hele fire nye restauranter får i år en stjerne i Michelin-guiden. København har nu flest stjerner i Norden.

Foto: TV2/Lorry

Restaurant Noma må onsdag nøjes med to stjerner fra Guide Michelin.
Det på trods af, at restauranten to gange har toppet den prestigefyldte San Pellegrinos liste over verdens 50 bedste restauranter.

Men Guide Michelin mener altså ikke, at restauranten er "værd at rejse efter", men blot "en omvej værd", som to stjerner i den berømte guidebog betyder.
Også i 2011 fik Noma to stjerner for sin gastronomi, og siden har der været måneders ventetid på restauranten.

Fire nye restauranter får en stjerne i Michelinguiden. Restaurant Geranium med Rasmus Kofoed, som, flere havde spået, ville komme med i guiden, Grønbech & Churchill, Relæ og Den Røde Cottage.
Derudover får AOC, Herman, Kokkeriet, Era Ora, Formel B, Kiin Kiin, Kong Hans Kælder og Søllerød Kro fornyet deres stjerne.
Som Bib Gourmand restauranter har Guide Michelin udpeget 12 restauranter: Marv & Ben, der er ny i rækken, Orangeriet, Enomania, Mêlée, Søren K, Skovshoved, Famo, Frederiks Have, Kanalen, Kødbyens Fiskebar, L'Altro og Sommelier.
Det betyder, at København for 10. år er den by i Norden med flest stjernerestauranter, og at København ubestridt er Nordens gastronomiske centrum.

Hvert år rejser anonyme inspektører rundt i hele Europa og prøvespiser på restauranter og bor på hoteller.
Inspektørerne betaler altid for deres mad og hotelovernatninger. De er aflønnet af Michelin - alt sammen for at bevare guidens uafhængighed og troværdighed, oplyser Guide Michelin.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik