Noma fik ikke sin tredje Michelinstjerne

Den danske gourmetrestaurant Noma beholder sine to stjerner i årets Michelin Guide.

Selvom den danske restaurant Noma er kåret som verdens bedste restaurant, var det ikke nok til at få de maksimale tre prestigefyldte stjerner i årets Michelin Guide.
Toprestauranten havde ellers håbet på, at den som den første restaurant i Skandinavien kunne skrive tre gyldne Michelinstjerner på cv'et. I stedet beholder Noma sine to stjerner som den eneste restaurant herhjemme.
Rasmus Kofoed, som er medejer af restaurant Geranium og for nylig blev kåret til verdens bedste kok, forstår ikke Michelins beslutning.
- Det er synd. Jeg spiste på Noma så sent som i går, og maden er fantastisk. Den er hundrede procent tre stjerner værd, siger han.
Noma startede sin køkkenkunst i 2003, og blot to år efter blev den første Michelinstjerne tildelt restauranten.
I 2007 fik Noma føjet endnu en stjerne til samlingen og blev medlem af en eksklusiv klub af danske restauranter med to stjerner hos Michelin. Forgængerne var Kommandanten og Ensemble, der begge har drejet nøglen om de seneste år.
I 2009 opnåede Noma en placering som nummer tre på Restaurant Magazines liste over de bedste restauranter i verden. Sidste år kravlede Noma to pladser længere op på restauranternes verdensrangliste og vandt titlen som klodens bedste spisested.
Noma gør sig i dyr kulinariske køkkenkunst inden for det moderne nordiske køkken. Noma er en sammentrækning af ordene "nordisk" og "mad". Den nordiske gourmetmad er populær med over tre måneders ventetid på en bordreservation.
Michelin Guiden er den ypperste anerkendelse, en restaurant kan opnå.
I Michelin Guiden får maden på spisestederne karakterer fra en til tre stjerner. En stjerne gives til en meget god restaurant i sin kategori. To stjerner er værd at køre en omvej efter, og tre stjerner tildeles ekstraordinær køkkenkunst, som er en rejse værd.
I årets udgave har Paustian, mistet sin Michelin-stjerne, mens en anden med samme status, MR, er lukket. Derfor kan kun 10 københavnske restauranter bryste sig af en plads i årets guide.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Lav mad over åben ild

dining week

Populær madfestival frygtede storm efter udskydelse

Henrik Nordbrandt

playDigteren Henrik Nordbrandt led af anoreksi: Det var et ubevidst ønske om at begå selvmord

20130516-162059-L-1920x1280we

Nu kan du få gratis adgang til oplysninger om dig selv i Rigsarkivet: Sådan gør du

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere