Nøglepanik i Hillerød

Seks ældre mennesker i Hillerød har den seneste uge fået stjålet værdier eller bare fået en fornemmelse af, at der har været uvedkommende i deres hjem. Og de uønskede gæster har selv låst sig ind. Fælles for de ramte ældre er, at de får hjemmehjælp af Hillerød Kommune. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Arkiv foto Foto: TV2/Lorry

- Der har været uvedkommende i nogle af de hjem, vi kommer i, og der er forsvundet værdier som penge og smykker. Det vil sige, der er nogen, der har låst sig ind. Andre steder er der ældre, der har en fornemmelse af, at nogen har været inde i deres hjem, siger Inge Ketelsen, afdelingschef for ældre og sundhed i Hillerød Kommune, til Frederiksborg Amts Avis.

Hjemmeplejen mistænker ikke medarbejderne for at have været på tyvetogt, men frygter, at en af medarbejderne i hjemmeplejen har mistet en nøgle til de nøglebokse, hvor de ældres nøgler opbevares. Nøgleboksene sidder uden for døren hos nogle af de borgere, der får hjemmehjælp, og i boksen hænger nøglen til de ældres hjem.

Det gælder de borgere, der ikke selv kan åbne døren, eller får tryghedstilsyn om natten. Her skal hjemmehjælperne selv skal kunne låse sig ind.

Hillerød Byråd hastebehandlede i går en ansøgning fra hjemmeplejen om at finde 325.000 kroner til at udskifte cylindrene i de 622 nøglebokse i Hillerød. I dag begynder en låsesmed at udskifte cylindrene, oplyser borgmester Kirsten Jensen (S), men hjemmeplejen har allerede forsøgt at sikre de ældre mod de uønskede gæster.

- Hjemmeplejen har sikret sig alle nøglerne til borgernes hjem, så skulle nogen have en hovednøgle, kan de ikke komme videre, siger Kirsten Jensen.
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik