Nabohjælp er et hit

2500 borgere er tilmeldt projekt »Nabohjælp« i Nordsjællands Politikreds. Det er mere end dobbelt så mange som nogen anden kreds i Danmark, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Foto: Lorry

Nordsjællænderne vil gerne hjælpe hinanden og politiet i kampen mod indbrudstyve. 2500 borgere har tilmeldt sig projekt »Nabohjælp«, og i Nordsjællands Politi er pressetalsmand Henrik Suhr ikke i tvivl om, at borgernes opmærksomhed har været med til at påvirke indbrudskurven.

- Nu kommer vinterferien, hvor der traditionelt er en stigning i indbrud. Vi har derfor ekstra folk på gaden, vi har vores sms-kæde »Tryk Politi«, og så opfordrer vi borgerne til at være ekstra opmærksomme.

Borgertip fører ofte til anholdelse af tyve, og selvom vi i Nordsjælland har dobbelt så mange tilmeldt til »Nabohjælp« end alle andre kredse i Danmark, så vil vi gerne have flere, siger Henrik Suhr.

Det er Det Kriminalpræventive Råd (DKR) og Tryg-fonden, der står bag projekt Nabohjælp. Herfra siger projektleder Lone Harlev:

- Hvert fjerde indbrud kan undgås med nabohjælp. Det viser international forskning. Men for at nabohjælp skal være rigtigt effektiv, er det vigtigt, at den bliver sat i system. Derfor opfordrer vi folk til at tilmelde sig Nabohjælp. Det er gratis og gøres nemt og enkelt på hjemmesiden »www.nabohjælp.dk«. Vi har også en app til både iPhone og Android, siger Lone Harlev.

Det optimale antal i en nabohjælpskæde er fire til syv borgere, der holder øje med hinandens huse, oplyser hun.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik