Naboer ignoreres i historisk metrosag

Stik imod praksis bliver naboerne til 20 af hovedstadens metrobyggepladser ikke inddraget, når Ekspropriationskommissionen i næste uge skal afgøre, hvad der ligner danmarkshistoriens største ekspropriationssag.

Det skriver Politiken onsdag.

»Hvis vi skulle ud og behandle alle 20 arbejdspladser med informationsmøder og drøftelser, så var vi henne i 2016, før vi blev færdige. Det her er et forsøg på at være effektiv og proaktiv«, siger kommissionsformand Helle S. Andersen til Politiken.

I dag giver Københavns Borgerrepræsentation formelt Metroselskabet lov til at arbejde sent om aftenen og om natten til gene for tusindvis af borgere.

Politikernes forudsætning for at sige ja er, at kommissionen forinden træffer en såkaldt principafgørelse om erstatninger til de berørte naboer.

Men modsat normen i ekspropriationssager bliver beboernes synspunkter ikke hørt før afgørelsen. Ingen naboer er heller blevet inddraget i den politiske beslutningsproces.

Christian Mogensen, tidligere formand for ankeinstansen Taksationskommissionen, kritiserer processen:

»At man kun vil høre Metroselskabet, er uanstændigt og i strid med det, som kommissionen er sat i verden for. Dens opgave er ikke at få sagen afgjort så hurtigt som muligt, men at sikre, at begge parter kan forklare deres sag«, siger han til Politiken.

Helle S. Andersen siger til Politiken, at kommissionen allerede kender beboernes situation: »Vi har fået flere henvendelser fra naboerne, og der har også været rigeligt med folk i fjernsynet og pressen i øvrigt. Så vi er bekendt med de fleste af de synspunkter, der måtte være af generel karakter«.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik