Møllebrocenter: Investor vil reservere plads til Ikea

Der skal være plads til en op mod 31.000 kvadratmeter stor Ikea-butik på Møllebrogrunden i Hillerød, hvor det planlagte Hillerød Storcenter skal ligge.

Sådan lyder oplægget til Hillerød Kommune fra projektets pengeinvestor, M. Goldschmidt Holding A/S (MGH). Planen blev fremlagt onsdag på et møde mellem byråd, M. Goldschmidt og repræsentanter fra Hillerøds handelsliv, skriver Frederiksborg Amts Avis.

M. Goldschmidt kom på mødet med et »kompromisforslag«, som blandt andet indeholder en reservering af en stort del af de i alt 70.000 planlagte butiks-kvadratmeter.

»MGH reserverer de 31.000 kvadratmeter i en med kommunen aftalt årrække til en fremtidig Ikea«, skriver M. Goldschmidt i oplægget.

Som det er nu, står en lovgivning i vejen for en Ikea-butik i Hillerød, da det kun er storbyer, der kan bygge butikker i den størrelse. Derfor lægger M. Goldscmidt også vægt på, at området reserveres til at lovgivningen ændres.

Kompromisforslaget fra M. Goldschmidt indeholder dog også en række betingelser, som Hillerød Kommune skal gå med på. Blandt andet to nye supermarkeder, hvilket går imod Hillerød Byråds ønsker.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere