Mobilen erstatter nøgler i ældrepleje

Nøglebundterne kan snart gå på pension i Hørsholms ældrepleje. Fremover skal hjemmehjælperne lukke sig ind hos de dårligt gående ældre ved hjælp af mobiltelefonen, skriver Frederiksborg Amts Avis, torsdag.

Hørsholm Kommune indfører som en af de første kommuner nye elektroniske dørlåse hos omkring 350 borgere. Den elektroniske dørlås virker ved hjælp af en »digital nøgle«, som ligger på hjemmehjælperens mobiltelefon, og hvis en mobil bliver stjålet eller tabt, kan den straks spærres.
- Jeg er rigtig glad for, at vi nu kan tage de nye låse i brug. De seneste år har vi i aviserne læst nogle rigtigt kedelige historier om hjemmerøverier, fordi personer har skaffet sig adgang til borgeres hjem under påskud af at skulle yde hjemmehjælp. Den risiko minimerer vi med det nye låsesystem, siger medlem af Social- og Seniorudvalget i Hørsholm, Ove Petersen (V).
De nye låse vil forhindre en situation som, den der opstod i København tidligere på ugen, hvor der i løbet af et døgn blev stjålet nøgler fra flere nøglebokse med nøgler til svage borgere. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København har efterfølgende indsamlet nøgler fra omkring 1.600 nøglebokse og skiftet låse hos de borgere, hvis nøgler er stjålet.
I Hørsholm vil pårørende og borgeren selv stadig kunne bruge den normale nøgle, og samtidig betyder det nye system, at sygeplejerskerne hurtigere kan komme ud i akutte situationer, fordi de ikke skal tilbage til kontoret for at hente den rigtige nøgle.
- Det handler også om medarbejdernes arbejdsmiljø, for det er mange kilo nøgler, de slæber på, siger Vibeke Alberg, som er leder af pleje og omsorg i Hørsholm Kommunes hjemmepleje.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere