Milliardslagsmål om Roskilde Bank

En række danske og internationale finanshuse kridter nu skoene til et slagsmål med den danske stat om milliarder af kroner i kølvandet på den krakkede Roskilde Bank. Det skriver dagbladet Børsen.

Finanshusene, som blandt andet tæller danske Nykredit, den tyske mastodont Deutsche Bank og den amerikanske bank, Taberna Europe CDO II plc., har tilsammen fortsat omkring 2,4 mia. kr. til gode i den krakkede bank. Og nu vejrer de morgenluft, efter det statslige selskab for krakkede banker, Finansiel Stabilitet, har anlagt en erstatningssag mod otte tidligere direktører, bestyrelsesmedlemmer i Roskilde Bank samt to revisorer fra Ernst & Young, ligesom også selve revisionsselskabet er inddraget i søgsmålet.
Det fremgår af en såkaldt procesaftale, som kuratoren i konkursboet efter Roskilde Bank, advokat Jørgen Holst, har indgået med statens advokater i sagen, og som Børsen er i besiddelse af.
Finanshusene ser deres snit til at forsøge at fravriste den danske stat de eventuelle erstatninger, som der måtte komme ud af søgsmålet mod de ti personer og Ernst & Young.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik