Milliardslagsmål om Roskilde Bank

En række danske og internationale finanshuse kridter nu skoene til et slagsmål med den danske stat om milliarder af kroner i kølvandet på den krakkede Roskilde Bank. Det skriver dagbladet Børsen.

Finanshusene, som blandt andet tæller danske Nykredit, den tyske mastodont Deutsche Bank og den amerikanske bank, Taberna Europe CDO II plc., har tilsammen fortsat omkring 2,4 mia. kr. til gode i den krakkede bank. Og nu vejrer de morgenluft, efter det statslige selskab for krakkede banker, Finansiel Stabilitet, har anlagt en erstatningssag mod otte tidligere direktører, bestyrelsesmedlemmer i Roskilde Bank samt to revisorer fra Ernst & Young, ligesom også selve revisionsselskabet er inddraget i søgsmålet.
Det fremgår af en såkaldt procesaftale, som kuratoren i konkursboet efter Roskilde Bank, advokat Jørgen Holst, har indgået med statens advokater i sagen, og som Børsen er i besiddelse af.
Finanshusene ser deres snit til at forsøge at fravriste den danske stat de eventuelle erstatninger, som der måtte komme ud af søgsmålet mod de ti personer og Ernst & Young.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

25_seconds

playDroner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere