Michael Rex forlader DF

Ifølge sikre forlydender har Dansk Folkepartis gruppeformand i regionsrådet og rådets næstformand i Region Sjælland, Michael Rex, i formiddag under mødet om sygehusplanen i regionens forrretningsudvalg meddelt, at han forlader sit parti. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Michael Rex, der også er byrådsmedlem og udvalgsformand i Næstved, vil ikke stemme for den sygehus-løsning, der gør Køge til regionens hovedsygehus, og som blandt andet betyder, at Næstved mister sit akutsygehus. De øvrige, tre medlemmer af DF-gruppen støtter Køge-løsningen.
Forløbet omkring Dansk Folkepartis stilling i sygehus-forhandlingerne har været særdeles forvirrende hen over weekenden, hvor gruppeformændene for S, V og R forhandlede sig frem til modellen med hovedsygehus i Køge.
Ifølge et andet DF-medlem af regionsrådet, Daniel Nørhave, besluttede de fire i gruppen først i samlet flok at støtte Køge-løsningen, men den aftale løb Michael Rex fra senere.
Søndag aften understregede regionsrådets formand, Steen Bach Nielsen (S) over for DAGBLADET, at Dansk Folkeparti havde sluttet sig til forliget, og at det gjaldt dem alle fire. Samme aften oplyste Michael Rex, at han støttede løsningen med hovedsygehus i Næstved.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere