Mega-skib fra Mærsk får hjemme i lystbådehavn

Men de lokale kommer til at se langt efter verdens største containerskib.

Foto: Lorry

Det første Triple E-skib, der leveres til A.P. Møller - Mærsks containerrederi Maersk Line næste måned og indtræder i Asien-Europa-farten i juli, får hjemhavn i Hellerup.

Det fremgår af materiale fra Maersk Lines hjemmeside for skibet.

Beboere i Hellerup skal dog nok ikke regne med at skibet, der opkaldes efter Mærsk Mc-Kinney Møller, lægger til kaj i havnen.

De maksimale dimensioner i lystbådehavnen er 14 meter i længde og 2,2 meter i dybgang.

Til sammenligning er Triple E-skibene, der bliver verdens største containerskibe, 400 meter fra bov til agterstavn og stikker næsten 15 meter ned under havoverfladen - en udfordring for selv nogle af verdens største containerhavne.

Derimod kan Aarhus se frem til et besøg fra Mærsk Mc-Kinney Møller og det søsterskibe, der indsættes på AE10-ruten fra Sydkorea og Kina over blandt andet Rotterdam, Bremerhaven og den østjyske hovedstad.

Skibet sejler efter planen ind i Aarhus Havn for første gang den 26. august, men passerer inden da dansk farvand på vej til Gdansk i Polen.

Der er i øvrigt tradition for, at Mærsk registrerer sine største containerskibe i danske havne. Således var Emma Maersk, der tidligere havde rekorden som verdens største containerskib, hjemhavn i Taarbæk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik