Massiv politikontrol ved skoleveje starter mandag

Færdselspolitiet vil være massivt til stede ved skolevejene hele ugen for at sikre børnenes vej til og fra skole.

Politiet vil fra mandag til fredag have stor fokus på skolevejene, hvor de forskellige politikredse vil gennemføre færdselskontrol for at gøre vejene mere sikre for børn og unge, når de går eller cykler til og fra skole.

Tal fra sidste år viser, at mange kører for stærkt på skolevejene og dermed skaber utryghed og farlige situationer for de mange børn, der færdes på vejene. På landsplan klappede fælden for knap 4700 bilister, der blev sigtet for at køre for stærkt i uge 2 sidste år.

I TV 2 Lorrys område var der i alt 1706 sager fordelt i de fire politikredse, oplyser Rigspolitiet til TV 2 Lorry.

Københavns Politi: 984 sager (i uge 2 sidste år)

- Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag. Vi stopper desværre alt for mange bilister, der har glemt at bruge sele på dem selv og deres barn. Rigtig mange af bilisterne kører også for stærkt. Og vi ved at for høj fart er årsag til mange trafikulykker, siger politiassistent Christian Berthelsen ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i en pressemeddelelse.

Nordsjællands Politi: 435 sager (i uge 2 sidste år)

Det er især i de mørke timer om morgenen og sen eftermiddag, der udgør den største fare, og det er netop på disse tidspunkter, at børnene færdes på vejene.

- Netop nu hvor det er mørkt, og sigtbarheden er dårlig i morgen- og eftermiddagstimerne, er det ekstra vigtigt at være opmærksom og overholde fartgrænserne. Derfor gennemfører vi kontroller på skolevejene i den kommende uge for at passe på skolebørnene, siger Christian Berthelsen

Københavns Vestegns Politi: 222 sager (i uge 2 sidste år)

Under kontrollerne vil politiet også holde øje med, om de cyklende skolebørn overholder færdselsreglerne og passer på sig selv i trafikken.

Her vil der for eksempel blive tjekket, om børnene taler i håndholdt mobiltelefon, mens de cykler, har husket cykellygterne og om de går eller cykler over for rødt.

Tal fra vejdirektoratet viser, at 10 gange så mange 16-årige kommer til skade eller bliver dræbt i trafikken som 6-årige.

Midt og Vestsjællands Politi: 65 sager (i uge 2 sidste år)

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

øresund helsingør helsingborg

Skåne vil bygge fire tunneler mellem Helsingør og Helsingborg

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere