Martin fundet død

Den 28-årige Martin Svejgaard Helbo, som har været forsvundet i en måned, blev i dag fundet livløs i Københavns havn.

Den mand, som tidligere i dag blev fundet livløs i Københavns havn, er den 28-årige Martin Svejgaard Helbo, der har været forsvundet siden en bytur natten til 13. april.

Det bekræfter hans far over for dr.dk.

Martin Svejgaard Helbos familie og venner har desperat søgt efter ham i den måned, der er gået uden livstegn.

Her var den 28-årige i byen på diskotek Bakken i Kødbyen på Vesterbro sammen med en flok venner og tog en taxa hjem til sin lejlighed på Nørrebrogade. Klokken 01.54 betalte han cirka 100 kroner for taxaturen med sit dankort, og en kammerat så ham stige ud af vognen foran sin opgang. Siden har hverken hans kreditkort eller mobiltelefon været i brug.

Aftalen var, at Martin Svejgaard Helbo skulle overnatte hos sin kæreste, Nina Schjøtt, natten til lørdag 13. april. Men han dukkede aldrig op, og da han heller ikke mødte frem til en aftale med sine kammerater om lørdagen, spredte uroen sin blandt familiemedlemmer og venner.

Søndag morgen slog hans far, Søren Helbo, alarm til politiet. Martin Svejgaard Helbo var nemlig ikke én, som ville udeblive fra en aftale uden at give besked.

Både politi, venner og familie har siden søgt efter den 28-årige på Vesterbro og i området omkring hans hjem på Nørrebro, ligesom han har været efterlyst internationalt gennem InterPol. Efterlysningen af ham har været trykt på plakater, flyers og er blevet spredt med lynets hast på Facebook.

Ingen har de mange henvendelser, Københavns Politi har fået fra offentligheden, har ført noget med sig.

Alligevel har kæresten, familien eller vennerne klynget sig til håbet. De har siden hans forsvinden mødtes ofte for at holde modet oppe hos hinanden, indtil de kunne få klarhed over, hvad der var sket med Martin.

Ikke kun har de måttet leve med frygten og uvisheden for, hvad der er hændt den 28-årige Martin. Hans fraskilte forældre har begge været sygemeldt fra deres arbejde og har forsøgt at få livet og tankerne til at fungere.

- Vi forsøger at svare på alle de spørgsmål, som vi har haft i løbet af ugen. Vi gennemgår de træk, som Martin ville have taget, hvis han nu har været i den eller den situation. Hvor ville han tage hen, hvis han bare ville trække stikket? Hvor kan han være, hvis han er blevet overfaldet? Hvor er han gået hen, hvis han ikke gik mod sin opgang osv.? Men der er bare så meget, der ikke giver mening at tænke på. For Martin ville ikke bare trække stikke eller stikke udenlands, har hans far fortalt til Ekstra Bladet under eftersøgningen.

- Jeg synes, det er så uhyggeligt, at en person bare sådan kan forsvinde midt i København. Det er så frustrerende, at der vitterligt ikke er nogen, som har set noget. Tænk, at man bare sådan kan synke i jorden. Det er skræmmende. Rystende, sagde faren.

- Vi ønsker bare at finde Martin. Død eller i live, bare vi kan få afklaret, hvad pokker der er sket, for denne her situation er så frustrerende for alle. Vi bliver ved med at mødes, men nerverne sidder helt uden på tøjet. Nogle dage må vi trække os hver især for at komme videre med livet.

I dag har Martin Svejgaard Helbos kære fået den værst tænkelige vished for, hvad der er sket med ham.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

brøndby strand 1

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

Gerningsmand

playKrænkede pige i metroen: Nu efterlyser politiet gerningsmand

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere