Lørdagens skybrud slår alle rekorder for erstatning

Aldrig før er så mange danskere blevet ramt af skybrud, og aldrig før har forsikringsselskaberne skullet punge så store summer ud til vandskader.

Det er status præcis en uge efter, at dele af København blev druknet af op til 135 millimeter styrtregn på få timer.
     
Det skriver Politiken lørdag.
     
Fem forsikringsselskaber, der dækker 57 procent af markedet, oplyser til Politiken, at de indtil nu har modtaget over 30.000 skadesanmeldelser. En fremskrivning, lavet i samarbejde med brancheforeningen Forsikring & Pension, viser, at det samlede antal anmeldelser er på omkring 43.300 og med en erstatningsudbetaling på i alt 1,3 milliarder kroner.
     
Dermed overstiger antallet af sager og erstatningssummen hele sidste års tre en halv måned lange skybrudssæson, der løb op i 33.000 anmeldelser og en samlet erstatningssum på 997 millioner kroner.
     
»Hold da op. Det lyder af mange, og mange flere end sidste år«, er den umiddelbare kommentar  fra Torben Weiss Garne, underdirektør i Forsikring & Pension, til Politiken
     
»Vi har også formodet, at regningen ville blive større end sidste år. Dengang blev nogen meget hårdt ramt i Nordsjælland. Men denne gang har vi også fået en større virksomhedsgruppe ind, som er blevet ramt«, siger Torben Weiss Garne til Politiken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere