Ledelsen på Det Kgl. Teater fredes

Bestyrelsen på Det Kongelige Teater ønsker at fortsætte samarbejdet med teaterchef Erik Jacobsen og balletmester Nikolaj Hübbe.

Det skriver Det Kongelige Teater i en pressemeddelse.
Teateret ønsker dog at ændre på strukturer og rolle- og ansvarsfordeling på teatret, således at samarbejdsklimaet mellem ledelse og medarbejdere skal tilbage på sporet, hedder det.
Teaterdirektør Erik Jacobsen erkender i pressemeddelsen, at en del af hans ledelsesmæssige beslutninger har været fejlagtige.
- Jeg har truffet ledelsesmæssige beslutninger, som jeg i dag ville have gjort anderledes, og dette har udløst en tillidskrise hos nogle medarbejdergrupper. På toppen af dette kommer så sparerunden og afskedigelser, hvor der i processen også er sket fodfejl, skriver Erik Jacobsen.
Han understreger, at det nu handler om at få genopbygget den tabte tillid.
- Jeg glæder mig til sammen med den nye bestyrelse og i tæt samarbejde med formanden og næstformanden at arbejde med organisationens struktur samt rolle- og ansvarsfordeling, ligesom jeg vil gå aktivt ind i genopbygning af tillid", udtaler teaterchef Erik Jacobsen.
Bestyrelsesformand for Det Kongelige Teater, Stine Bosse, udtalte tidligere på ugen, at Erik Jacobsen havde ansvaret for den krise som Det Kongelige Teater iøjeblikket befinder sig i. Udtalelser der af flere blev tolketsom en delvis fyring af teaterdirektøren
Men i pressemeddelsen fra Det Kongelige Teater erklærer Stine Bosse, at hun er tilfreds med, at Erik Jacobsen nu har erkendt sine fejl.
Nu handler det om at se fremad, siger hun.
- Der er behov for at samle alle gode kræfter på teatret. Erik Jacobsen har påtaget sig et ansvar og erkendt at kunne have gjort ting bedre. Næstformanden og jeg vil sammen med Erik gå ind i arbejdet med at udvikle organisationen samt den overordnede rolle - og ansvarsfordeling, og vi vil støtte teaterchefen i at genopbygge tillid, siger Stine Bosse, der også foræller, at bestyrelsen nu går i gang med at udarbejde en ny strategi for teateret, som vil ligge klar efter sommerferien.
Balletmester Nikolaj Hübbe udtaler sig ikke i pressemeddelsen. Men teaterdirektør Erik Jacobsen understreger, at teateret fortsat har tillid til balletmesteren på trods af beskyldninger om hans kokainmisbrug i en intern rapport. En rapport hvor flere anonyme dansere udtaler, at kokainmisbruget påvirker Nikolaj Hübbes lederevner.
- Det er en voldsom beskyldning, Nikolaj har været udsat for, og jeg synes, han er modig og sit store ansvar bevidst ved på eget initiativ at gennemføre og fremlægge erklæringen. Nikolaj er fuldt klar over behovet for også gennem sin ledelsesstil at vise balletten, at de ikke bare har en af verdens dygtigste balletmestre, men også at han mestrer moderne balletledelse, skriver Erik Jacobsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere