Lam efter svømmehalsbesøg - stadig ingen erstatning

Mere end et år. Så lang tid har Bent Nørby Rasmussen ventet på erstatning fra Helsingør Kommune. Bent Nørby Rasmussen sidder i rullestol efter han at blev smittet med legionellabakterier i Helsingør Svømmehal i 2009.

I 2011 gav Retten i Helsingør ham ret i, at han havde krav på erstatning. Men i dag, mere end et år senere, venter han stadig på pengene.

- Jeg har intet hørt fra advokat eller noget som helst, og der er slet ikke afgjort noget som helst. Jeg føler, at det er for at trække tiden ud. Jeg er 75 år og der sker ikke spor, siger Bent Nørby Rasmussen til DR København.

Bent Nørby Rasmussens sag behandles i Arbejdsskadestyrelsen, der skal vurdere hans méngrad og derfor hvor meget Helsingør kommune skal betale i erstatning.

Det er ikke unormalt, fortæller Bent Nørby Rasmussens advokat, Svend Aage Helsinghoff.

- Det er normalt i den forstand, at Arbejdsskadestyrelsen normalt er otte måneder om at svare. Men i andre situationer udbetaler forsikringsselskabet og andre skadevoldere jo ofte, efter en periode, når de kan se, at de skal betale noget, siger han.

Derfor er Bent Nørby Rasmussens advokat vred over, at Bent Nørby selv må stå for alle udgifter.

-Jeg synes, at det er forargeligt, at man ikke har udbetalt ham et acontobeløb. For alle kan jo se, at Bent er påført en skade. Bent kunne svømme og en masse andre ting, nu sidder han i kørestol. Så han er påført skade som følge af besøget i svømmebadet, siger han til DR København.

Helsingør Kommune siger til DR København, at man afventer Arbejdsskadestyrelsens vurdering af Bent Nørby Rasmussens méngrad, før de kan udtale erstatning. Kommunen siger også, at de ikke har interesse i at trække sagen ud, da de skal betale renter af erstatningen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

IMG_2481

”Fantastisk” donation skaber glæde på herberg for hjemløse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere