Lærere skal på skolebænken i sommerferien

I dag er ferien er definitivt forbi for 2.500 københavnske skolelærere.

For en uge før klokken ringer ind til skoleårets første timer, er det lærerne, der er blevet sat på skolebænken af den kommunale arbejdsgiver, fortæller DR København.

Kommunen har nemlig valgt at samtlige lærere i år skal gennemgå et obligatorisk efteruddannelsesforløb med fokus på differentieret undervisning.

Det er dog ikke alle, der jubler. Hos Københavns Lærerforening frygter formand Jan Trojaborg, at arrangementets størrelse går ud over det faglige udbytte. Samtidig ærgrer det ham, at de enkelte skoler samtidig mister en stor del af friheden til selv at bestemme, hvad der skal være fokus på i lærernes efteruddannelse.

Arrangementet forbereder lærerne til hverdagens udfordringer
Københavns Børne- og ungdomsborgmester, Anne Vang, glæder sig over, at omkring 2.500 af kommunens skolelærere onsdag sætter sig på skolebænken på det kommunale sommeruniversitet. Og kommunen glæder sig over at have skabt et arrangement, der skal klæde lærerne bedre på til at møde hverdagens udfordringer.

- Det er en kæmpestor udfordring at få lavet en undervisning, der rammer alle børn. Det er det, vi sætter fokus på på sommeruniversitetet, fortæller børne- og ungdomsborgmester Anne Vang til DR København.

Samtidig sikrer kommunen at også lærere, der arbejder på skoler, hvor økonomien er hårdt presset også får styrket fagligheden.

- Deres lærere kommer også på efteruddannelse, og vi spytter mange penge ekstra i, sådan så vi får boostet det, så der kommer endnu mere efteruddannelse, siger hun.

Københavns Lærerforenings bekymring for, at arrangementet er så stort, at lærernes faglige udbytte bliver begrænset deler Anne Vang ikke.

- Det skal ikke være sådan, at vi har 2500 lærere, der sidder i et lokale og får undervisning. Der er 80 kursusmoduler, så man kan vælge og kan få noget, som rammer ens udfordringer, siger Anne Vang.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lynetteholm

Lynetteholm rykker tættere på: Forhastet proces, mener kritikere

Ulla ved rampe_SpOs_H

playInstitut for Menneskerettigheder: København blandt de dårligste i Europa

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere