LA tager endnu et mandat fra K på Frederiksberg

To byrådsmedlemmers flugt til Liberal Alliance på Frederiksberg betyder, at De Konservative mister flertal.

Endnu et byrådsmedlem forlader De Konservative til fordel for Liberal Alliance i Frederiksberg Kommune, der i årtier har været en konservativ højborg.

Den 58-årige administrerende direktør Poul Erik Mølgaard Rasmussen har meldt sig ind i Liberal Alliance, oplyser partiet i en pressemeddelelse.

Han følger Niels-Ole Heggland, der tidligere på måneden skiftede til Liberal Alliance. Derfor står De Konservative nu uden deres faste flertal i kommunalbestyrelsen.

Begge byrådsmedlemmer begrunder deres skifte til Liberal Alliance med De Konservatives "manglende vilje" til at sænke grundskylden i kommunen.

- En gennemsnitlig familie på Frederiksberg risikerer at skulle op med 5000 kroner ekstra i grundskyld hver måned om få år.

- Det er fuldstændig afgørende, at vi får vendt den skræmmende udvikling - men jeg kan desværre ikke længere se viljen til det hos De Konservative. Det kan jeg til gengæld i høj grad hos Liberal Alliance, siger

Poul Erik Mølgaard Rasmussen i pressemeddelelsen.

De Konservative har således mistet deres faste flertal lige inden budgetforhandlingerne. Partierne bag den nuværende konstituering - De Konservative, Venstre og De Radikale - har nu kun 12 ud af 25 mandater i kommunalbestyrelsen.

Det betyder, at Liberal Alliance kan blokere for næste års budget, hvis grundskylden i kommunen ikke sænkes.

Partiet er med de to nye medlemmer gået fra slet ikke at være repræsenteret i kommunalbestyrelsen i Frederiksberg til at sidde med de afgørende mandater.

Spidskandidaten for partiet ved efterårets kommunalvalg, Laura Lindahl, glæder sig over forøgelsen.

- Vi har nu mulighed for at få reel indflydelse på budgettet allerede i år.

- Det faktum, at Liberal Alliance sidder med de afgørende mandater, skal vi naturligvis bruge til at få indflydelse inden for partiets fire mærkesager: Lavere skat, mindre bureaukrati, færre forbud og mere vækst, siger hun i pressemeddelelsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere