LA bløder i ny meningsmåling: Stram Kurs kan være årsagen, mener ekspert

En ny meningsmåling viser, at Liberal Alliance kan blive halveret i de fire storkredse, som ligger i TV 2 Lorrys område. Politisk kommentator mener, at vælgerne kan være flyttet mod Stram Kurs.

Der må være dybe panderynker over de stålsatte øjne i Anders Samuelsens ansigt.

Samuelsen er formand for Liberal Alliance, som ved folketingsvalget i 2015 opnåede sit hidtil bedste resultat, der sikrede partiet 13 mandater i Folketingssalen.

quote LA er blevet en del af den politiske grød. Jeg tror, Samuelsen har skuffet mange af sine vælgere, fordi han ikke har kunne levere det, han påstod at kunne levere

Henrik Qvortrup, politisk kommentator

Men en ny meningsmåling for de fire storkredse i TV 2 Lorrys område (Københavns-, Københavns Omegns-, Nordsjællands- og Sjællands Storkreds) viser, at det liberale regeringsparti med udenrigsministeren i front står til at blive halvereret.

Værst ser det ud i formandens egen opstillingskreds i Nordsjælland, hvor partiet går fra 11 procent af stemmerne til blot fire procent.

Sådan er meningsmålingen foretaget

Ifølge Henrik Qvortrup, der er politisk kommentator hos Ekstra Bladet, kan den drabelige nedgang for Liberal Alliance skyldes den nye dreng i klassen, Stram Kurs, som markerer sig som et parti, der ikke vil bøje af for nogen pris.

Det var netop en del af det, som LA stod for forud for seneste valg, lyder forklaringen.

Unge vælgere ser mod hardcore politik

I meningsmålingen spås Stram Kurs med den kontroversielle partiformand Rasmus Paludan i spidsen nemlig at nå over spærregrænsen i tre ud af fire storkredse i TV 2 Lorrys område.

Partiet ligger højest i Sjællands Storkreds, hvor 3,7 procent af vælgerne ville stemme på Stram Kurs med partibogstavet P, hvis der var valg i morgen.

 
 

- Jeg tror, du har en del af forklaringen på Liberal Alliances tilbagegang i fremgangen hos Stram Kurs, som meningsmålingen viser, siger Henrik Qvortrup til TV 2 Lorry og tilføjer:

-  Vi ved, at Liberal Alliance havde mange unge vælgere ved sidste valg, og jeg tror, at en del af dem godt kunne være gået over mod Stram Kurs.

- Som ung vælger vil man ofte gerne protestere mod det etablerede system, og så går man over mod det parti, hvor man finder det mest hardcore.

Stram Kurs har overtaget LAs plads

Qvortrup pointerer, at det netop var det, som Liberal Alliance har stået for i deres tid i Folketinget.

Siden har partiet bøjet af og er ikke nået i mål med eksempelvis de skattelettelser, som de lovede. Samtidig er de indtrådt i regering, og dermed er ”faldet lidt til patten”, som den politiske kommentator udtrykker det.

- LA er blevet en del af den politiske grød. Jeg tror, Samuelsen har skuffet mange af sine vælgere, fordi han ikke har kunne levere det, han påstod at kunne levere, nemlig topskattelettelser.

- Han sagde til vælgerne; 'Kig mig ind i mine stålsatte øjne og se, hvor meget jeg vil det her'.

Løkkes udmelding kan bane vej

Ifølge Qvortrup er der dog fortsat håb for det liberale parti efter torsdagens udmelding fra statsminister Lars Løkke Rasmussen, som har åbnet op for muligheden for en regering bestående af Socialdemokratiet og Venstre i fællesskab.

- Det giver mulighed for, at Liberal Alliance igen kan profilere sig som et liberalt parti, lyder det fra den politiske kommentator fra Ekstra Bladet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere