Kvickly fyrer slagtermester efter kødfusk

Slagtermester i Kvickly i Helsingør er fyret, fordi han var ansvarlig for ommærkning af irsk fårekød til newzealandsk, det skriver bt.dk.

Kvickly fyrede slagtermesteren efter, at kædens egne fødevarekontrollanter havde opdaget, at Kvickly Helsingør havde solgt irske lammekøller som newzealandsk kød. Newzealandsk lammekød er langt mere eksklusivt.

Fyringen skete for få måneder siden, og butikken har aldrig fortalt hverken kunderne eller fødevaremyndighederne, at man har snydt med mærkningen af kødet.

Sagen har derfor intet at gøre med den aktuelle sag, hvor DR Kontant sammen med B.T. har afsløret stort omfang af ommærkning.

Informationschefen for både SuperBrugsen og Kvickly, Jens Juul Nielsen, oplyser, at de har fyret slagtermesteren.

Det er korrekt, at Coop har afskediget en slagtermester i Kvickly Helsingør, skriver han til bt.dk.

Der har i den konkrete sag i Helsingør ikke været forhold, der gav anledning til at orientere myndighederne, da der var tale om overtrædelse af Coops interne regler. Vi ønsker ikke at oplyse, hvad der er baggrund for den form for personalesager, siger han.

Sidste år måtte SuperBest fyre en stribe slagtermestre, efter at de var taget på fersk gerning af Fødevarestyrelsen i at pakke kød om. Tirsdag kom det frem, at der stadig foregår ompakning.

Denne gang hos fødevaregrossisten Vakka Kød i Slagelse, der blev taget i at have solgt 976 kilo hollandsk oksemørbrad som dansk eller tysk.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere