Kun to kommuner har nok økologisk mad

En undersøgelse viser, at kun to kommuner foreløbig lever op til regeringens økologimål for 2020.

60 procent af maden i børnehaver, på plejehjem og andre offentlige institutioner skal være økologisk. Sådan lyder målet i regeringens økologiske handlingsplan for 2020 - men foreløbig er der lang vej for landets 98 kommuner.

Kun København og Albertslunds kommuner lever foreløbig op til målene, viser en undersøgelse, som Økologisk Landsforening og Danmarks Naturfredningsforening står bag.

- Kommunerne vil faktisk rigtig gerne arbejde med økologi, og der er gang i overvejelser, også ude i køkkenerne, siger Paul Holmbeck, der er direktør i Økologisk Landsforening.

- Men de er presset økonomisk og mangler både redskaber til at gå i gang med omlægningsprocessen og viden om erfaringer i frontløberkommuner, hvor de har fået økonomi, økologi og bedre måltider til at gå op i en højere enhed, siger han.

Undersøgelsen viser, at 63 af de 98 kommer end ikke har vedtaget en politik for økologi i den offentlige bespisning. Og det ærgrer Susanne Herfelt, der er vicedirektør i Danmarks Naturfredningsforening.

- Økologi er vejen til renere drikkevand, sundere kostsammensætning og mere natur. At det offentlige går foran og gør 60 procent af de 500.000 daglige, offentlige måltider økologiske vil være et kæmpe skridt på vejen, siger hun.

- Kommunerne bør som minimum vedtage en politisk målsætning, siger hun.

Regeringen har afsat 28 millioner årligt de næste to år for at få kommunerne til at omlægge til økologi.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

IMG_2481

”Fantastisk” donation skaber glæde på herberg for hjemløse

anonym

Tidligere anbragt om døgninstitution: "Jeg vidste godt, det var forkert, det de gjorde."

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere