Kritik trods frikendelse for korruption

Selv om kraftværksleverandøren BWSC i Allerød netop er blevet frikendt i en sag om korruption på Malta, så belaster indholdet af en række mails virksomhedens omdømme. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

En rigsrevisionsundersøgelse på Malta har i sidste uge frikendt kraftværksleverandøren Burmeister & Wain Scandinavian Contractor (BWSC) i Allerød for korruption, men afgørelsen kaster alligevel skygger på virksomheden, som selv afviser, at der overhovedet er en sag.
- Projektet har været helt normalt hele vejen igennem og foregået helt efter reglerne. BWSC vandt opgaven idet BWSC's tilbud var evalueret 26% billigere end nærmeste konkurrent, siger BWSC's administrerende direktør Sigurd Andersen.
Undersøgelsen af udbuddet er udført af National Audit Office, som svarer til den danske Rigsrevision. Undersøgelsen kommer i kølvandet på en kontrakt til en værdi af 1,5 milliarder kroner på levering af et kraftværk til det statslige energiselskab på Malta, Enemalta. National Audit Office fastholder på trods af frikendelsen, at påstandene om korruption giver anledning til bekymringer, bl.a. på grund af utilstrækkelige forklaringer.
Bekymringerne bygger på en række mails mellem BWSC og selskabets maltesiske mellemmand Joseph Mizzi fra starten af udbudsprocessen. Frederiksborg Amts Avis er i samarbejde med det uafhængige researchcenter Danwatch kommet i besiddelse af korrespondancen.
I de pågældende mails får BWSC både teknisk information om det kommende udbud og giver udtryk for, at de gerne vil have information om resultatet af konkurrenters møder med Enemalta.
I en udbudsproces skal der være lige adgang til informationer hos alle de firmaer, der vil give et tilbud. Michael Steinicke er juridisk professor på SDU og forklarer, at reglerne kan være mindre firkantede i opstarten af en udbudsproces, men han mener stadig, at sagen fra Malta ser forkert ud:
- Der er indikationer på, at det er urent trav, men ud fra et juridisk perspektiv vil tilbudsgiveren - altså BWSC i dette tilfælde - aldrig kunne stilles til ansvar, siger Michael Steinicke.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Lynetteholm

Lynetteholm rykker tættere på: Forhastet proces, mener kritikere

vandmasser domus vista

playSe de vilde billeder: Sådan så det ud, da sprængt vandrør oversvømmede højhus

Cityringen

playBeboere plages af støj fra metroen – nu skal der sættes ind med tre tiltag

Sirene

playÅrlig sirenetest kommer stadig bag på danskerne

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere