Korte skoledage på vej til elever i Gentofte

I Gentofte kan skolebørnene se frem til at få skåret i deres sommerferie. I går besluttede et stort flertal på rådhuset at give byens skoler lov til at forlænge skoleåret med op til 10 undervisningsdage. Det fortæller DR P4 København.

Formålet er at give lærerne mulighed for at planlægge nogle længere projekter i undervisningen.

- Det kunne være vi lavede et valgfag, som hedder innovation, og så mødes elever fra andre skoler og arbejder sammen om innovation i flere dage koncentreret - og det kan jo kun ske, hvis vi har noget fleksibilitet, siger den konservative formand for børne- og skoleudvalget, Pia Nyrring til DR P4 København.

Selvom antallet at skoledage bliver udvidet, så forbliver antallet af undvisningstimer dog det samme. Det betyder, at dagene på folkeskolerne ikke nødvendigvis bliver helt lige så lange, som den nye skolereform lægger op til.

4 ud af 12 skoler i Gentofte er interesserede i flere skoledage

- Og det betyder at der er lidt mere fritid i løbet af en almindelig skoleuge og den kan man bruge på de fritidsaktiviteter, som man ellers plejer at gå til, siger Pia Nyrring (k).

Indtil videre har 4 ud af 12 folkeskoler i Gentofte meldt sig interesserede i at øge antallet af skoledage. Det vil forkorte elevernes uger med mellem en halv og halvanden time.

Kredsformand for Gentoftes kommunallærerforening, Jeppe Dehli er glad for det nye initiativ, som han mener vil gavne børnenes indlæring.

- På denne måde får børnene mere fritid, og i min optik lærer børn hele tiden - også i deres fritid, hvor de er sammen med kammerater og kan agere i andre sociale sammenhænge.

Andreas Rasch-Christensen er forskningschef på VIA University College og er skeptisk. Han mener det er uklart, hvad det er at Gentofte vil opnå med kortere skoledage.

- Man kan ikke bare sige, nu gør vi det her for at gøre lærene glade, eller forældrene eller eleverne. Man er nødt til at have nogle klare læringsmæssige mål, når man laver sådanne initiativer og jeg har svært ved at se, hvad det er at Gentofte kommune vil opnå læringsmæssigt ved at ændre på skoledagene, siger han til DR P4 København.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere